„Při příjezdu našich jednotek byla na místě jedna zraněná osoba, které se podařilo dostat z auta,“ popsala krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči auto nejprve uhasili, a pak ochladili.

„S pomocí hydraulických nástrojů jsme se dostali do interiéru vozu a ujistili se, že se uvnitř nikdo další nenachází. Asistovali jsme také lékařské záchrance při transportu pacienta do nemocnice,“ dodala.

Na místě nehody zasahovali profesionální hasiči z Konice a dobrovolní z Konice, Šubířova a Jevíčka.

Příčinou nehody rychlá jízda a smyk.

"Podle dosavadního šetření dvaačtyřicetiletý řidič vozidla BMW při jízdě na obec Šubířov nepřizpůsobil rychlost jízdy, stavu a povaze vozovky a na mokré komunikaci po průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci a postupně narazil do dvou stromů a směrového sloupku. Řidič v průběhu nehody vypadl z auta, které se převrátilo na střechu a ihned začalo hořet," popsal nehodu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Zraněný řidič byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policisté u řidiče, který nebyl schopen dechové zkoušky na alkohol, nařídili odběr krve. Při nehodě vznikla škoda přes sto tisíc korun. Nehoda nadále zůstává v šetření policistů ze služby dopravních nehod Prostějov.