Důvodem, proč jsem do uzenářství přišel, je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana prostějovského regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.

Tip na uzenářství rodiny Tesařů zaslal jejich pravidelný zákazník Ivan Čech. Do uzenářství v Bílovicích chodí hodně stálých zákazníků, navíc stále přibývají noví. Největší odměnou po práci je mu podle jeho slov pocit, když ví, že jsou lidé se zbožím z rodinného uzenářství spokojeni.

„Nedávno jsme třeba dostali pohled od jedné paní, která nám psala z dovolené v Itálii. Psala tam: „Tesařova sekaná pro námořníky k večeři jak dělaná“.

To se mi moc líbilo a velmi nás to potěšilo,“ vypráví uzenář z Bílovic. Ocenění při výběru v anketě o nejlepšího fachnama si Pavel Tesař váží, a to kvůli tomu, že si uzenářství zvolili lidé.

Motto – „Děláme poctivou práci a poctivé výrobky.“

Pana Tesaře jsem se zeptal na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

„Dlouhých dvacet let stavíme na domácí kvalitě. Děláme poctivě svoji práci a snažíme se dělat jen z masa. Nepřidáváme žádné další složky jako třeba ve velkých provozech. V úspěchu nám pomáhají částečně i zprávy z médií, kde lidé vidí a čtou, co se přidává do výrobků ve velkých masokombinátech. Lidé vidí, jaké jsou v těchto produktech škodlivé látky a myslím si, že i proto chodí k nám a za kvalitní a čisté maso si klidně připlatí.“

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?

„Pravá pohoda a odpočinek je pro mě to, když vyrazím na ryby a sedím v klidu a bez starostí u vody.“