VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vyzrálé hovězí na skvělý steak. Farma z Vysočiny otevřela první obchod na Hané

Olomouc - Jak si udělat doma steak a nemít z něj tvrdou podrážku? Základem je chutné, vyzrálé maso, které teď Olomoučanům nabízí nově otevřený obchod Mitrovsky Angus v olomoucké Galerii Šantovka.

14.4.2016
SDÍLEJ:

Prodejna Mitrovsky Angus v olomoucké Galerii Šantovka.Foto: DENÍK/Petra Pášová

Maso a masné výrobky jsou z vlastního volně paseného chovu Aberdeen Angus, maso je vyzrálé a rozbourané v ekologickém provozu bez jakékoliv chemie.

Obchod s balíčky masa a voňavými uzeninami zákazníci najdou v nejnižším patře nákupního centra.

Mitrovsky Angus tam svůj vůbec první obchod mimo domovskou Vysočinu otevřel před několika dny.

„V Olomouci nabízíme vyzrálé hovězí bio maso, jak steaky, tak maso pro běžné kuchyňské zpracování, ale také klobásky, sušené maso nebo paštiky. Vše v biokvalitě," představuje sortiment Aleš Hatlák, ředitel skupiny Mitrovsky Angus.

Tipy Deníku na přípravu steaku0 Maso by před tepelnou úpravou mělo mít pokojovou teplotu nejen na povrchu, ale i uvnitř!
0 Pokud máte čas, den předem jej vytáhněte na kuchyňskou linku, buď v obalu, nebo jej potřete olivovým olejem.
0 Když čas není, ohřejte si vodu asi na 50 stupňů a maso v obalu do ní pár minut ponořte. Pak jej nechte odpočinout.
0 Rozpalte gril nebo pánev, na maso dejte trochu olivového oleje, opékejte asi dvě minuty. Pokud si chcete vychutnat chuť dobrého, zralého masa, nenakládejte steaky do marinád, stačí jen olej, pepř a sůl.

Dvacetiletá tradice

Na trhu s masnými produkty přitom farma nedaleko Velkého Meziříčí není žádným nováčkem. Její historie se začala psát roku 1996, intenzivněji pak asi před jedenácti lety.

„Začali jsme jako malá farma a dnes obhospodařujeme asi tři a půl tisíce hektarů, staráme se o dva tisíce zvířat. Nejsme na nikom závislí, pěstujeme si krmení. Ještě letos nebo příští rok chceme nabídku rozšířit také o zpracování mléka," pokračuje ředitel Mitrovsky Angus.

Na jeho farmě nechybí pečlivá evidence o původu každého kousku masa.

„Přesně víme, který kousek je z kterého zvířete. Víme, kdy se zvíře narodilo, kde žilo, kde jsme ho vykrmili a hodně se zabýváme i genetikou. Naše maso je chutné i proto, že zvířata jsou celoživotně venku, v přirozených podmínkách, nejsou ve stresu," upozorňuje farmář.

Kromě kvalitní péče o skot je však pro farmu také důležitá příprava uzenin a masných produktů. Vše je bez chemie, tak, jak to dělaly naše babičky.

Ostatně i proto se podnik může pochlubit certifikátem Regionální značky Vysočina.

„Naše uzeniny neobsahují žádné doplňky a chemikálie. Určitě bych vyzdvihl naše sušené hovězí bio maso, naložené jen v česneku a soli, čtyři dny uzené ve speciální udírně studeným kouřem a dosoušené. Nabízíme ale i klobásky, guláše, vepřové či hovězí ve vlastní šťávě, hovězí paštiku podle starých receptur nebo hovězí sušenou klobásu," popisuje voňavé dobroty ředitel.

Prodejna Mitrovsky Angus v olomoucké Galerii Šantovka.

Cesta k vyzrálému masu

Tím hlavním, na co se jeho podnik zaměřuje, je však maso na steaky.

„Ze zvířete bouráme asi šestnáct druhů steaků. Maso necháváme minimálně dva týdny zrát a prodáváme ho v takzvané kuchyňské úpravě. Tedy, koupíte maso, které už není potřeba ořezávat, váhově 200 až 250 gramů. Proškolený personál umí zákazníkovi poradit, jak maso připravit. Platí, že i když máte perfektní maso, je možné jej zkazit," pokračuje ředitel farmy a doplňuje, že v nabídce samozřejmě nechybějí ani půlkilové balíčky předního nebo zadního hovězího.

Ne každý má ale červené maso rád, pro mnohé může být důvodem i nemilá vzpomínka ze školních let.

„Když se řekne hovězí, někomu se může vybavit tvrdá, flaksovitá podešev na talíři jídelny základní školy. Naštěstí přibývá zákazníků, kteří chtějí zkoušet nové chutě a ocení chuť dobrého masa. Pokud chtějí křehké, šťavnaté maso, musí najít cestu k vyzrálému masu. Je výborné, musíte ho okusit," dodává s úsměvem Aleš Hatlák.

Koš pro výherce do firmy Mitrovský AngusSoutěž o dobroty od Mitrovsky AngusRegionální Deník ve spolupráci s Mitrovsky Angus má pro své čtenáře šanci, jak vylepšit jídelníček o prvotřídní hovězí maso.

Příští týden ve čtvrtek startuje soutěž o dárkové koše meziříčské firmy v hodnotě tisíc korun.

Steaky, paštikami a klobásami oceníme každý týden jednoho vítěze.

Sledujte regionální Deník a dozvíte se víc.

Autor: Petra Pášová

14.4.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Stavebnictví - Stavebnictví Stavební a provozní elektrikáři 115 Kč

Stavební a provozní elektrikáři ELEKTRIKÁŘI (SLABOPROUD). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 115 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Nástup ihned. Osobní kontakt pouze po tel. domluvě p. Bílek Ondřej, tel.: 734 715 605. Požadavky: platná vyhláška 50 § 6 podmínkou. PD: Po-Pá: 6:00-14:00 a 14:00-22:00 hod. Uvedená mzda + prémie (1-40%).. Pracoviště: Futures contproduct s.r.o..., 798 08 Kelčice. Informace: Ondřej Bílek, +420 734 715 605.

Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Mzdový účetní 24 000 Kč

Mzdoví účetní MZDOVÍ ÚČETNÍ, POKLADNÍ. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nástup možný ihned. Kontakt možný na tel.: 736 740 956 nebo na e-mail: druzstvo.smrzice@quick.cz pan Aleš Spurný. , Požadujeme: středoškolské vzdělání s maturitou, praxe minimálně 2 roky podmínkou, ŘP sk B výhodou, znalost práce na PC, zodpovědnost a komunikační schopnosti.. Pracoviště: Zemědělské družstvo smržice, Družstevní, č.p. 628, 798 17 Smržice. Informace: Aleš Spurný, .

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič vysokozdvižných vozíků 19 000 Kč

Obsluha vysokozdvižných a jiných vozíků a skladníci Skladníci/řidiči VZV | Prostějov (1602002). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Skladník/řidič VZV (1602002), Prostějov - SKLADNÍK/ŘIDIČ VZV. Práce ve TŘÍSMĚNNÉM PROVOZU (volné víkendy, prac. doba PO-PÁ (6-14, 14-22,22-6)., Mzda od 19.000,- Kč + zákonné příplatky, stravenky., V případě dotazů nás kontaktujte telefonicky: 773 447 447 anebo e-mailem: prace@gasl.cz. Kompletní nabídku pracovních míst najdete na www.gasl.cz.. Pracoviště: Gasl cz s.r.o. - pobočka prostějov, Nerudova, č.p. 599, 796 01 Prostějov 1. Informace: Kontakt, +420 773 447 447.

Výroba - Výroba Montážní dělník 20 000 Kč

Montážní dělníci výrobků z pryže a plastů Operátoři výroby – automotive (1601001). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Operátor výroby – s příspěvkem na UBYTOVÁNÍ (1601001), Jste vhodným uchazečem, pokud:, - jste manuálně zručný, - jste spolehlivý, , Budete se věnovat:, - odebírání a kontrole výrobků, montáži šroubků, lepení ochranných folií apod., , Proč by se Vám mohla tato pracovní nabídka líbit? , - nabízíme dlouhodobou práci na HPP, - nabízíme příspěvek na stravování (stravenky), - nabízíme příspěvek na ubytování – 3150,- Kč/měs., , Pracoviště: Prostějov, Mzda: od 20.000,- Kč + stravenky, Nástup: dle dohody, Směnnost: třísměnný provoz (Po-Pá), , Pokud vás uvedené informace oslovily, splňujete požadavky nebo máte k nabízené pozici jakékoliv dotazy, kontaktujte nás na tel. 773 447 447 anebo e-mailem na prace@gasl.cz.. Pracoviště: Gasl cz s.r.o. - pobočka prostějov, Nerudova, č.p. 599, 796 01 Prostějov 1. Informace: Kontakt, +420 773 447 447.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Komunitní centrum - ilustrační foto.

V Bílovicích vznikne nové komunitní centrum

Ve Smržicích se srazila dvě auta. Podle policie jeden z účastníků nehody nedal přednost.
3

Ve Smržicích se střetla oktávka s peugeotem. Takto to dopadlo

Dům psího utrpení a dvoujazyčná likvidace gigantického burgeru: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 17. července 2018.

Prudké deště, přetékající rybník. Hasiči na Konicku měli plné ruce práce

Značně napilno měli v pondělí večer hasiči z Konice. Museli se totiž potýkat hned na třech místech s následky řádění vody. K prvnímu případu vyjížděli do Březska.

Olomouc zažije festival dračích lodí. Těšte se i na bohatý doprovodný program

Třetí ročník festival dračích lodí „Olomoucký drak 2018“ se koná v sobotu 21. Července na řece Moravě v Olomouci letos nově u “Kojeňáku”.

Boural coby žák autoškoly. Takto to dopadlo

Nepříjemné začátky za volantem má za sebou devatenáctiletý mladík. Coby žák autoškoly totiž v pondělí při jedné z jízd boural nedaleko Plumlova.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT