VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vyzrálé hovězí na skvělý steak. Farma z Vysočiny otevřela první obchod na Hané

Olomouc - Jak si udělat doma steak a nemít z něj tvrdou podrážku? Základem je chutné, vyzrálé maso, které teď Olomoučanům nabízí nově otevřený obchod Mitrovsky Angus v olomoucké Galerii Šantovka.

14.4.2016
SDÍLEJ:

Prodejna Mitrovsky Angus v olomoucké Galerii Šantovka.Foto: DENÍK/Petra Pášová

Maso a masné výrobky jsou z vlastního volně paseného chovu Aberdeen Angus, maso je vyzrálé a rozbourané v ekologickém provozu bez jakékoliv chemie.

Obchod s balíčky masa a voňavými uzeninami zákazníci najdou v nejnižším patře nákupního centra.

Mitrovsky Angus tam svůj vůbec první obchod mimo domovskou Vysočinu otevřel před několika dny.

„V Olomouci nabízíme vyzrálé hovězí bio maso, jak steaky, tak maso pro běžné kuchyňské zpracování, ale také klobásky, sušené maso nebo paštiky. Vše v biokvalitě," představuje sortiment Aleš Hatlák, ředitel skupiny Mitrovsky Angus.

Tipy Deníku na přípravu steaku0 Maso by před tepelnou úpravou mělo mít pokojovou teplotu nejen na povrchu, ale i uvnitř!
0 Pokud máte čas, den předem jej vytáhněte na kuchyňskou linku, buď v obalu, nebo jej potřete olivovým olejem.
0 Když čas není, ohřejte si vodu asi na 50 stupňů a maso v obalu do ní pár minut ponořte. Pak jej nechte odpočinout.
0 Rozpalte gril nebo pánev, na maso dejte trochu olivového oleje, opékejte asi dvě minuty. Pokud si chcete vychutnat chuť dobrého, zralého masa, nenakládejte steaky do marinád, stačí jen olej, pepř a sůl.

Dvacetiletá tradice

Na trhu s masnými produkty přitom farma nedaleko Velkého Meziříčí není žádným nováčkem. Její historie se začala psát roku 1996, intenzivněji pak asi před jedenácti lety.

„Začali jsme jako malá farma a dnes obhospodařujeme asi tři a půl tisíce hektarů, staráme se o dva tisíce zvířat. Nejsme na nikom závislí, pěstujeme si krmení. Ještě letos nebo příští rok chceme nabídku rozšířit také o zpracování mléka," pokračuje ředitel Mitrovsky Angus.

Na jeho farmě nechybí pečlivá evidence o původu každého kousku masa.

„Přesně víme, který kousek je z kterého zvířete. Víme, kdy se zvíře narodilo, kde žilo, kde jsme ho vykrmili a hodně se zabýváme i genetikou. Naše maso je chutné i proto, že zvířata jsou celoživotně venku, v přirozených podmínkách, nejsou ve stresu," upozorňuje farmář.

Kromě kvalitní péče o skot je však pro farmu také důležitá příprava uzenin a masných produktů. Vše je bez chemie, tak, jak to dělaly naše babičky.

Ostatně i proto se podnik může pochlubit certifikátem Regionální značky Vysočina.

„Naše uzeniny neobsahují žádné doplňky a chemikálie. Určitě bych vyzdvihl naše sušené hovězí bio maso, naložené jen v česneku a soli, čtyři dny uzené ve speciální udírně studeným kouřem a dosoušené. Nabízíme ale i klobásky, guláše, vepřové či hovězí ve vlastní šťávě, hovězí paštiku podle starých receptur nebo hovězí sušenou klobásu," popisuje voňavé dobroty ředitel.

Prodejna Mitrovsky Angus v olomoucké Galerii Šantovka.

Cesta k vyzrálému masu

Tím hlavním, na co se jeho podnik zaměřuje, je však maso na steaky.

„Ze zvířete bouráme asi šestnáct druhů steaků. Maso necháváme minimálně dva týdny zrát a prodáváme ho v takzvané kuchyňské úpravě. Tedy, koupíte maso, které už není potřeba ořezávat, váhově 200 až 250 gramů. Proškolený personál umí zákazníkovi poradit, jak maso připravit. Platí, že i když máte perfektní maso, je možné jej zkazit," pokračuje ředitel farmy a doplňuje, že v nabídce samozřejmě nechybějí ani půlkilové balíčky předního nebo zadního hovězího.

Ne každý má ale červené maso rád, pro mnohé může být důvodem i nemilá vzpomínka ze školních let.

„Když se řekne hovězí, někomu se může vybavit tvrdá, flaksovitá podešev na talíři jídelny základní školy. Naštěstí přibývá zákazníků, kteří chtějí zkoušet nové chutě a ocení chuť dobrého masa. Pokud chtějí křehké, šťavnaté maso, musí najít cestu k vyzrálému masu. Je výborné, musíte ho okusit," dodává s úsměvem Aleš Hatlák.

Koš pro výherce do firmy Mitrovský AngusSoutěž o dobroty od Mitrovsky AngusRegionální Deník ve spolupráci s Mitrovsky Angus má pro své čtenáře šanci, jak vylepšit jídelníček o prvotřídní hovězí maso.

Příští týden ve čtvrtek startuje soutěž o dárkové koše meziříčské firmy v hodnotě tisíc korun.

Steaky, paštikami a klobásami oceníme každý týden jednoho vítěze.

Sledujte regionální Deník a dozvíte se víc.

Autor: Petra Pášová

14.4.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Marketing, média a tisk - Marketing, média a tisk Marketingový specialista 20 000 Kč Specialisté v oblasti marketingu SPECIALISTÉ MARTKETINGU A OBCHODU S PRAXÍ. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Životopis zašlete na e-mail fakturace@sprintel.cz. , Jaké znalosti a dovednosti byste měli mít, - prokazatelné zkušenosti v marketingu, - perfektní komunikační, argumentační dovednosti a reprezentativní vystupováním jsou nezbytným požadavkem,, - samostatnost, pozitivní přístup k práci, smysl pro preciznost dotáhnout věci do konce,, - za povědomí o IT technologiích a fungování internetového připojení budete mít bod k dobru,, - aktivní řidičský průkaz skupiny B využijete při navazování kontaktů s potenciálními novými zákazníky,, - ukončené SŠ, týmového ducha a smysl pro humor, Co vás čeká:, - práce na marketingu a propagaci společnosti,, - komunikace se zájemci o připojení k internetu,, - starost o stávající zákazníky, bude součástí tvých denních priorit,, - rosteme a rozvíjíme se a chceme, aby o tom věděla široká veřejnost, Ty budeš klíčovou osobou, která nám tohle pomůže realizovat a bude se snažit oslovit nové portfolio potenciálních zákazníků., Co vám můžeme nabídnout:, - stabilní zázemí zavedené české společnosti,, - zajímavá práce v přátelském pracovním kolektivu,, - fixní plat 20000 - 25000 plus motivační bonusovou složku,, - nebudete vpuštěni do pracovního procesu, aniž byste byli odborně zaškoleni,, - je pro Vás připravena široká škála benefitů jako stravenky, internetové připojení zdarma, neomezené množství kvalitní italské kávy, firemní automobil, notebook, mobilní telefon i k soukromým účelům, team buildingové akce a mnoho dalšího,, - budete mít jasně definovaný cíl a volnou ruku jak jej dosáhnout (můžete prakticky cokoliv, takže pokud jste doposud narážel na byrokratické překážky nebo rigidní šéfy, teď přišla Vaše šance).. Pracoviště: Sprintel s.r.o., Svatoplukova, č.p. 3725, 796 01 Prostějov 1. Informace: Hana Svozilová, +420 731 616 544. Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič vysokozdvižných vozíků 20 000 Kč Obsluha vysokozdvižných a jiných vozíků a skladníci Skladníci/řidiči VZV | Prostějov (1602002). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Skladník/řidič VZV | Prostějov (1602002), , Jste vhodným uchazečem, pokud:, - máte platný průkaz VZV, - máte min. SOU – vyučen, - jste spolehlivý, - máte schopnost operativně jednat, , Budete se věnovat:, - příjmem a přesunem materiálu, přípravou expedice vč. dokumentací, , Proč by se Vám mohla tato pracovní nabídka líbit? , - nabízíme stabilní dlouhodobou práci na HPP, - poskytujeme příspěvek na stravování (stravenky), , Pracoviště: Prostějov, Mzda: od 20.000,- Kč (dle zkušeností a praxe až 30.000,- Kč) + stravenky, Další benefity: , - možnost příspěvku na ubytování v Prostějově pro mimoprostějovské, - svoz po Prostějově a z Přerova zdarma, Nástup: dle dohody, Směnnost: třísměnný provoz, , Pokud vás uvedené informace oslovily, splňujete požadavky nebo máte k nabízené pozici jakékoliv dotazy, kontaktujte nás na tel. 773 447 447 anebo e-mailem na prace@gasl.cz.. Pracoviště: Gasl cz s.r.o. - pobočka prostějov, Nerudova, č.p. 599, 796 01 Prostějov 1. Informace: Kontakt, +420 773 447 447. Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 12 200 Kč Pomocní skladníci POMOCNÍCI DO SKLADU - DPP, DPČ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Nástup ihned. Prvotní kontakt e-mailem na adresu info@botanico.cz. Práce pouze na dohodu o provedení práce/pracovní činnosti. Požadavky: vhodný zdravotní stav. PD: Po-Pá 7:00-15:30 hod. - dle dohody. Pracoviště: Průmyslová 77, Prostějov. Pracoviště: Mudr. alice ratajová, prostějov, Průmyslová, č.p. 3142, 796 01 Prostějov 1. Informace: Info@botanico.cz, . Výroba - Výroba Obsluha strojů 20 000 Kč Obsluha kovacích lisů a bucharů Obsluha kovacího lisu, bucharu. Požadované vzdělání: úsv. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: KOVÁŘ | OBSLUHA KOVACÍ LINKY | Prostějov, Přijmeme do třísměnného provozu KOVÁŘE – práce na bucharech. Práce v oboru výhodou. Požadujeme: fyzickou zdatnost, pracovitost, samostatnost a spolehlivost. Nabízíme kvalitní zaučení. Pracoviště: Prostějov. Mzda: od 20.000,- Kč., V případě zájmu pošlete životopis na prace@gasl.cz anebo volejte na tel: 773 447 447.. Pracoviště: Gasl cz s.r.o. - pobočka prostějov, Nerudova, č.p. 599, 796 01 Prostějov 1. Informace: Kontakt, +420 773 447 447.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Plumlov na sobotu ovládlo víno. A nemohla tak chybět ani cimbálovka a kroje.
28

Vinobraní lákalo na burčák i cimbálovku

Prezident Miloš Zeman
1 44

Prezident Zeman pošesté v kraji, v plánu má čtyři setkání s občany

AKTUALIZOVÁNO

V domě vybuchl plyn, jeden člověk v sutinách zemřel, tři rodiny musely pryč

VIDEO/ Po poledni otřásl Mostkovicemi na Prostějovsku výbuch plynu. V rodinném domě, kde k tragédii došlo, zemřel jeden člověk. Dva zranění byli převezeni do nemocnice.

AKTUALIZOVÁNO

Hasičské týmy zápolily v Soběsukách. Takto to vypadalo

FOTOGALERIE / Rušnou sobotu mají za sebou Soběsuky. Část Plumlova totiž hostila závěrečný závod Velké ceny Prostějovska v požárním útoku a nechyběly tak sbory z širokého okolí. Ať už šlo o Bílovice, Dětkovice, Laškov či Olešnici od Bouzova.

Jestřábi favorita potrápili, v Budějovicích nakonec padli o gól

Dobrý výkon body nepřinesl. Hokejisté Prostějova odehráli na ledě Českých Budějovic důstojnou partii, ale po prohře 3:4 nakonec odjížděli z jihu Čech s prázdnou.

Prostějov utrpěl v Sokolově nejvyšší porážku v sezoně

FOTOGALERIE / Dlouhá cesta napříč republikou prostějovské fotbalisty k bodům nedovedla. Nejdelší výjezd sezony přinesl Hanákům porážku 0:3, když svěřenci Oldřicha Machaly v Sokolově doplatili na mizerný vstup do zápasu.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT