Jeho rodiče David a Hana Vajdíkovi s ním, i jeho devítiměsíčním bratříčkem Tomášem totiž pravidelně navštěvují plavání miminek Babyclub pod vedením zkušené lektorky Jitky Slivečkové. Babyclub této zkušené instruktorky působí také v několika dalších městech a obcích regionu.

Tatínek malých „plaváčků" David Vajdík v rozhovoru pro Deník vysvětlil, proč se pro navštěvování Babyclubu rozhodli a jak toto rozhodnutí s odstupem času hodnotí.

Proč jste si vybrali školu paní Slivečkové, kde jste se o ní dozvěděli?

S manželkou jsme hledali nějakou organizaci, která se plaváním dětí zabývá. Mám totiž k vodě vyloženě pozitivní vztah, protože jsem se třicet let věnoval sportovnímu plavání.
Vyhledali jsme si kontakty na plavecké kluby a jako první jsme volali paní Slivečkové. U ní už jsme pak také zůstali. Jsme s jejím vedením Babyclubu velmi spokojeni.
Pobyt ve vodě považuji za vynikající relax, a chtěl jsem tento způsob zábavy i odpočinku nabídnout i mým dětem. Myslím, že se to povedlo, chodí do plavání velmi rádi. Vody se vůbec nebojí, a vlastně se jí nebáli ani na začátku.

Kolik měsíců měly Vaše děti, když jste poprvé do babyclubu přišly a jakým dovednostem se doposud naučily?

Zprvu jsme chodili jen do rehabilitační vaničky, a to od tří měsíců věku Ondry i Tomáška. Se starším synem už v současné době plaveme ve velkém bazénu, samozřejmě syn k tomu používá pomůcky, díky kterým se udrží na vodě. Pokud se ptáte na nabyté dovednosti, tak bych vyzdvihl hlavně to, že vodu oba vnímají jako naprosto přirozené prostředí ke hrám, cvikům, a dalším úkonům. Staršímu synovi nedělá problémy se potopit, a hlavně se umí spolehlivě vynořit, takže se o něj při pobytu u vody vůbec nebojím. U babičky máme velký venkovní bazén s půlmetrovou hloubkou a bez obav tam můžu Ondru pustit. Nemám o něj strach ani kdekoliv jinde na koupališti.

Co se Vašim dětem nejvíce líbí při koupání či plavání v babyclubu?

Ondrovi se líbí hlavně potápění, Tomášek se s vodou teprve seznamuje, ale líbí se mu v ní.
Tento způsob odpočinku považují za skvělý z několika důvodů. Je to efektivně a příjemně strávený čas. Děti nemají žádný strach z vody a potkají se s řadou dalších kamarádů, se kterými dovádí a hrají si. Navíc se ve vodě otužují, prakticky nebývají vůbec nemocní. A především mají z vody radost, vyloženě je to baví.

Doporučil byste nerozhodným maminkám přihlásit se s dítětem do Babybclubu? Pokud ano, pak proč?

Naše nadšení ze školy paní Slivečkové předáváme dál. Myslím, že díky tomu přišla k paní lektorce řada rodičů s dětmi. Někteří to jen zkusili, jiní zůstali. Rozhodně tento způsob vyžití doporučujeme všem rodičům a především jejich ratolestem.

Soutěž:

Soutěžní otázka o tři poukazy na kurzy plavání miminek: (kurz obsahuje deset lekcí. Kurzy se konají se v bazénech v Uherském Hradišti, Uherském Brodě, Luhačovicích a Brumově-Bylnici):

Od jakého věku mohou děti začít navštěvovat rehabilitační vanu?

Odpovědi zasílejte na e-mail: babyclub_uh@volny.cz

KAMIL POLKO

Příští díl: Zajímavosti a unikáty vzniku hradišťského Babyclubu, a jeho budoucnost. Také zveřejníme jména výherců soutěže o tři poukazy do Babyclubu.