Dvanáct kusů etiket s medailonky vybraných hrdinů.

„Na význam československých legionářů a jejich životní snahy a údělu by se nemělo zapomínat. Právě oni položili základy naší svobody tak, jak ji vnímáme dnes," komentuje spolupráci Jiří Charfreitag z Československé obce legionářské.

"Jsme rádi, že prostějovská palírna, která má sama velmi dlouhou tradici a díky svému 500letému fungování je s českou historií spojena, přišla s kampaní, v níž je na legionáře nahlíženo jako na jednotlivce s vlastním osudem a touhou po svobodě," doplnil.

Stavba dvou mostů a zpevňování břehů na řece Hloučele ve Stínavském žlebu
V lesích rostou přes Hloučelu dva nové mosty. Lidem se nezdá zpevňování břehů

Podle památné lodi

Prémiový třtinový rum Heffron nese název lodi, která legionáře jako poslední po skončení první světové války vezla zpátky do Evropy.

„Filozofií značky Heffron je svoboda, která není samozřejmostí v žádné době. Cesta za ní může být strastiplná a dlouhá, tak jako cesta českých legionářů, kteří se po skončení války vraceli zpátky domů z Vladivostoku přes Panamský průplav,“ přibližuje příběh rumu brand manažer značky Michal Kučera.

Speciální limitovaná edice, dostupná pouze v omezeném množství, připomene sté výročí návratu lodi do vlasti a vzdá tak hold všem statečným bojovníkům za svobodu.

Loď Heffron vyrazila 2. září 1920 na svou cestu z Vladivostoku přes Tichý oceán do Ameriky a následně přes Panamský průplav zpět do Evropy. V italském Terstu zakotvila 11. listopadu 1920, tedy přesně dva roky po skončení první světové války. Odtud už legionáři putovali domů po souši, nejčastěji vlakem.

Oprava výmolů na silničce podél jižního břehu plumlovské přehrady od pláže U Vrbiček pod Zlechovem směrem k Plumlovu
Konec kráterům! Pod Zlechovem se opravuje cesta. Paráda, jásají lidé

Medailonky legionářů

Na etiketách se objeví medailonky významných i méně známých legionářů, kteří se podíleli na budování české samostatnosti. Mezi nimi například Stanislav Čeček, první český velitel roty České družiny, jeden z vrchních velitelů našich legionářů v Rusku a generál nově vzniklé Československé armády, muž, který se stal legendou už za svého života, nebo brigádní generál Karel Kutlvašr, který byl v květnu 1945 vojenským velitelem Pražského povstání.