Vychutnejte si pobyt na čerstvém horském vzduchu, v malebné krajině CHKO Beskydy s bohatými možnostmi turistiky a cyklistiky, kde jsou stále samozřejmostí ovce na pastvinách, neporušené lesy a průzračné horské bystřiny. Díky novince v podobě krytých termálních bazénů Wellness Horal se tu nebudete nudit, ani když vás zaskočí déšť.

Velké Karlovice patří k nejoblíbenějším koutům Beskyd. Pokud cestujete s dětmi, vyplatí se využít mimořádnou letní nabídku zdejšího Resortu Valachy platnou od června do konce září – pobyt pro děti do 12 let na přistýlce ZDARMA. Hradí se pouze doplatek za večeři a to navíc jen u dětí starších 3 let.

Dospělí mají v ceně Letní dovolené v Beskydech vedle polopenze také masáž v délce 30 až 80 minut (dle délky a typu ubytování) a bezplatné zapůjčení segway na vyjížďku po okolí. To ovšem není zdaleka vše. Čím delší pobyt zvolíte, tím víc dalších bonusů dostanete – „ve hře“ je třeba hodina bowlingu, vstup do lanového parku, kosmetické ošetření, tělový zábal Rasul nebo degustační večeře o čtyřech chodech v zážitkové restauraci Vyhlídka.

Valašské „moře“ i cyklostezka Bečva

Zvýhodněné pobyty na 3 až 7 nocí nabízí všechny tři hotely Resortu Valachy - Lanterna, HoralGalik. Můžete si tak zvolit zázemí, který vám nejlépe vyhovuje. Galik** poskytuje levnější a jednodušší bydlení v kvalitním dvouhvězdičkovém standardu. Wellness hotel Horal s tří a čtyřhvězdičkovými rezidencemi rozesetými nad údolím a relaxačním centrem Wellness Horal s termálními bazény je vyhledávaný aktivními cestovateli a rodinami s dětmi. Nejvyšší komfort pro náročné cestovatele nabízí Spa hotel Lanterna**** s vlastním L-Spa saunovým světem a bazénem.

S dětmi se ve Velkých Karlovicích rozhodně nudit nebudete. CHKO Beskydy nabízí spoustu pěších i cyklistických tras různé náročnosti včetně takových, které zvládnou i děti či senioři. Loni zde byla otevřena cyklostezka Bečva, která je díky minimálnímu převýšení jako stvořená pro malé výletníky na kolech i in-line bruslích. Oblíbená je i turistická trasa Hledej poklad na Galiku, která zábavnou formou spojuje výlet do přírody s plněním úkolů a závěrečnou odměnou pro malé výletníky. Brzy se chystá otevření další, Kulíškovy stezky.

Největším hitem Resortu Valachy jsou ovšem termální bazény Wellness Horal se slanou vodou vyhřívanou až na 36°C. Tvoří je plavecký bazén dlouhý 20 metrů, zábavně relaxační bazén s jeskyní, divokou řekou, bubblery a dalšími atrakcemi a malý dětský bazének. V sousedním saunovém světě si můžete užít relaxaci v sauně, venkovním whirlpoolu, při masáži s rodilými Thajkami a Srí Lančany nebo třeba saunovací rituály.

Zábava pro děti i dospělé

Resort Valachy je vstřícný k rodinám s dětmi. V každém hotelu je dětský koutek, nechybí výborná krajová gastronomie s akcentem na použití čerstvých surovin a výběrem dětských jídel. Hotely Lanterna a Horal pořádají animační programy pro děti i dospělé (pro ubytované hosty zdarma). Další možnosti zábavy skýtají lanový park, bowling, squash či multifunkční hřiště pro tenis a míčové hry. Součástí resortu je golfové hřiště, kde každou sobotu pořádají výuku golfu pro děti. Okolí Velkých Karlovic je rájem milovníků geocachingu (můžete zde „odlovit“ až třináct keší). Do 20 minut cesty autem leží skanzen v Rožnově pod Radhoštěm nebo horské středisko Pustevny. Přímo ve Velkých Karlovicích se také v červnu chystá otevření Bike Parku Kučerka pro malé i velké bikery.

V neposlední řadě se nejen v Resortu Valachy, ale i v celých Velkých Karlovicích stále něco děje. Nenechte si ujít třeba Letní karlovskou padesátku, Hrnčířský den, Soutěž v sečení luk na Soláni, různá folklórní vystoupení a další události z letního kalendáře akcí.

Letní dovolená v Beskydech s dětmi vás prostě bude bavit! www.valachy.cz