Pan Pavel Tesař pracuje v rodinném řeznictví, kam se za kvalitním masem sjíždí lidé už dvě desítky let.

„Celou tu dobu stavíme na domácí kvalitě. Děláme poctivě svoji práci a snažíme se dělat jen z masa. Nepřidáváme žádné další složky jako třeba ve velkých provozech. K úspěchu nám pomáhají částečně i zprávy z médií, kde lidé vidí a čtou, co se přidává do výrobků ve velkých masokombinátech. Lidé vidí, jaké jsou v těchto produktech škodlivé látky, a myslím si, že i proto chodí k nám a za kvalitní a poctivé maso si klidně připlatí,“ prohlásil řezník.

Motto – „Děláme poctivou práci a poctivé výrobky.“

Na panu Tesařovi nás zaujalo jeho poctivost při přípravě tradičních specialit i nadšení a ochota, s níž přistupuje ke každému ze zákazníků. Ti jsou s jeho prací naprosto spokojeni a není proto divu, že jeden z nich, Ivan Čech, jej nominoval. „Jde opravdu o výjimečného řezníka. Jsem proto moc rád, že se vítězem stal právě on, výhru si zaslouží,“ podotkl Čech.

„Opravdu jsem tím vítězstvím byl velmi překvapen, vůbec jsem to nečekal. „To, že jsem uspěl díky svým zákazníkům, samozřejmě potěší a může to být také dobrá propagace,“ myslí si řezník Tesař.

Zeptali jsme se, jak s odměnou od Velkopopovického Kozla naloží „Nu, oslavíme to s kamarády a kolegy, na to asi padne značná část výhry, a ostatní se vypije během roku,“ říká Pavel Tesař a rozhlíží se po prodejně, kam si dá plaketu od Kozla. (pam)