Pro všechny milovníky dobrého jídla připravil Resort Luhačovice Food Festival, který nabídne nejen zajímavé chutě vybraných specialit, ale také degustaci vín, ochutnávku exotických kousků ovoce nebo podívanou v podobě sabráže sektů. Na místě budou své pokrmy připravovat šéfkuchaři pěti hotelových domů, jako je Peter Baboľ z Wellness & Spa hotelu Augustiniánský dům nebo Jiří Kudláček z Food Festival v Luhačovicích Wellness hotelu Pohoda v Luhačovicích. Své zkušenosti se chystají předat návštěvníkům také prostřednictvím diskuzí o grilování nebo přípravě pokrmů z ryb. Poradí, jak si udělat příjemný piknik.

„Food Festival Resortu Luhačovice připravujeme proto, aby mohli návštěvníci ochutnat něco z umění šéfkuchařů pěti hotelových domů, které k nám patří. Sám se těším, až se mi bude na jazyku rozplývat sousto nějaké vybrané speciality a v ruce lesknout sklenička dobře vychlazeného moravského vína," usmívá se Roman Kašpar z Resortu Luhačovice.

„Food Festival pořádáme pro všechny, kteří mají rádi kvalitní a zajímavé pokrmy, ale i pro odborníky z oboru gastronomie. Chceme totiž nejen oživit dění v Luhačovicích, ale také připravit půdu pro zvyšování úrovně gastronomie v regionu a s tím související zvyšování odborné kvalifikace jednotlivých pracovníků," dodává.

Kromě vybraných specialit a nápojů nabídne Food Festival Resortu Luhačovice také doprovodný program s barmanskou show a soutěžemi, přednáškami šéfkuchařů, dětský koutek nebo areál minigolfu.

Celou akci završí večerní afterparty s míchanými drinky Rudolfa Jelínka.

Mapy, informace o parkování a programu lze nalézt na webu Resortu Luhačovice. 

Autor: Kamil Polko

O Resortu Luhačovice 

Resort Luhačovice je aktivitou členů Resortu, kterými jsou hotel Vega, OREA Hotel Fontána, Wellness & Spa hotel Augustiniánský dům, Wellness hotel Pohoda, hotel Vyhlídka, městys Pozlovice a Luhačovské Zálesí, o. p. s. Cílem Resortu Luhačovice je aktivizace a rozvoj turistické oblasti Luhačovicka tak, aby byla chápána jako atraktivní destinace pro všechny věkové skupiny. Členové resortu se společně podílejí na chodu organizace, na pořádání akcí, jako například Luhačovická zabijačka, Dětský den, Food Festival a dalších. Primárně se aktéři Resortu Luhačovice zaměřují na oblasti aktivní turistiky, rekreace, wellness a outdoorových aktivit a moderní pojetí lázeňství.