Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podnikání

20.11.2016

Věnujte k Vánocům zážitky v Resortu Valachy: 8 tipů pro náročné

Velké Karlovice - Štědrý den je příležitostí dát lidem kolem vás najevo, že je máte rádi a že na ně myslíte. Výběr toho správného dárku ale může někdy přidělat vrásky na čele. Co dělat, když už vaši blízcí „všechno mají" a „nic nepotřebují"? Nebo když si nejste jistí, jestli se výběrem parfému, svetříku či knižní novinky trefíte do vkusu?

20.11.2016

Šéf wellness hotelu Borák: Relaxuji na motorce nebo jezdím pod stan

Luhačovice - Zvyšující se životní tempo, požadavky na vyšší výkonnost v zaměstnání a stres, to jsou hlavní příčiny, které mohou vést až k takzvanému syndromu vyhoření. Podle statistik jsou ohroženy nejvíce profese spojené s přímým kontaktem s lidmi. Zvládat práci manažera není snadné ani podle Petra Boráka, a to nejen v hotelnictví.

16.11.2016

Dotace na nové sady jen tak někdo nedostane

Honba za agrárními dotacemi vede do pekel. Jen výjimečně přináší ovoce, a to doslova. Nejen sadařům, ale i spotřebitelům. Díky evropským dotacím rostou česká jablka s pomocí menších dávek chemie, než by jinak ovocnáři do sadů cpali. Bez lákavé dotační podpory by se na šetrnější pěstování ovoce dalo jen pár nadšenců. Sólisté, kteří se z principu nechtějí nikde organizovat, mají ovšem smůlu. Kdo chce dotace, musí být členem profesního svazu. A to i když žádá o podporu na nový sad z českého rozpočtu.

14.11.2016

Trh práce v křeči. Dnešní nezaměstnané firmy nechtějí

Jaké je složení nezaměstnaných v Česku a kolik z nich má šanci nalézt práci? Na tyto otázky se snaží odpovědět ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ve své analýze trhu práce. Závěry však nejsou zrovna příznivé. Nad úrovní přirozené míry nezaměstnanosti zbývá posledních 60 tisíc dostupných pracovníků, zatímco firmy a podnikatelé se marně snaží obsadit více než dvojnásobný počet volných míst.

13.11.2016

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích začal v neděli zasněžovat sjezdovky

Velké Karlovice - Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se v noci na neděli 13. listopadu rozjela sněžná děla. Do hor konečně dorazilo mrazivé počasí, provázené prozatím menší sněhovou nadílkou. Vlekaři se snaží využít vhodných podmínek k přípravě sjezdovek na lyžařskou sezónu a vytvoření zásob technického sněhu.

11.11.2016

Vyměnit krev burčákem? Je to mýtus, říká vinař

Slovácko – Nápoj bez chemické konzervace, přírodní a plný vitaminu B, právě to je burčák, který příznivě působí na pleť i celý organismus. Provází ho ale také spousta mýtů, jaké to jsou, prozradil vinař ze Zlechova Břetislav Jakubík v dalším díle seriálu Škola burčáku.

9.11.2016

Svatomartinská vína a husu vystřídají ve Velkých Karlovicích lanýže

Velké Karlovice - Zatímco děti 11. listopadu netrpělivě vzhlížejí k obloze, jestli už přijíždí Martin na bílém koni, milovníci vína se na tento den těší z jiného důvodu - otevírají se láhve mladého Svatomartinského vína. Kuchaři se navíc předhánějí v lákavé nabídce husích specialit, která degustaci vín skvěle podtrhují.

7.11.2016

V Augustiniánském domu v Luhačovicích se řídí mottem: host je svým terapeutem

Luhačovice /ROZHOVOR/ - Společně se svým bratrem a kolegou se rozhodli vzít do rukou osud Augustiniánského domu v Luhačovicích, který se nachází na samém konci lázeňského centra, v takzvané Pražské čtvrti. 

7.11.2016

Při výběru realitní kanceláře rozhodují reference, zkušenosti, ale i první dojem

Přerov - Potřebujete prodat nemovitost, nebo se naopak chystáte koupit byt či dům? Pak máte dvě možnosti. Zkusit to na vlastní pěst, nebo se obrátit na realitní kancelář. Realitní branže je však stejně jako jiné obory především o lidech, vybrat proto důvěryhodnou společnost mnohdy není snadné.

7.11.2016

Největší oblibě se těší burčák v České republice

Slovácko – Je typickým produktem České republiky, nikde jinde ve světě totiž tak oblíbený jako u nás není. Řeč je o burčáku.  

31.10.2016

Wellness Horal se zapojí do celorepublikového Týdne saunování

Velké Karlovice -  Relaxační centrum Wellness Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice se ve dnech 5. až 12. listopadu připojí k šestému ročníku Týdne saunování. Do této tradiční osvětové akce zaměřené na podporu zdravého a správného saunování, jejímž hlavním pořadatelem je Česká asociace saunérů, se pravidelně zapojují přední relaxační centra České republiky. Ve Zlínském kraji se jí kromě Wellness Horal účastní ještě Aquapark Uherské Hradiště.

28.10.2016

Jak vzniká burčák? 
Zpočátku bouřlivě kvasí

Slovácko – Aby burčák chutnal nejlépe, musí vinař dokázat odhadnout správnou dobu k jeho konzumaci. O přípravu tohoto nápoje se ale jinak dokáže postarat sama příroda – kvašením. „Při tomto procesu se cukry mění v alkohol," vysvětluje v dalším díle seriálu Škola burčáku vinař ze Zlechova Břetislav Jakubík.

28.10.2016

Pravý burčák? Jedině z hroznů z českých vinic

Slovácko – Harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin právě tak by měl podle vinaře Břetislava Jakubíka ze Zlechova chutnat burčák. Jak tento lahodný nápoj, přezdívaný mléko starců, vzniká, z čeho je vyroben a na co si dát pozor při jeho koupi prozradil vinař v prvním díle seriálu Škola burčáku.

27.10.2016

Břetislav Jakubík: Láhví je pouze 1996, jde o sběratelský artikl

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ – Edice 1996 láhví, každá ve speciálním balení s vlastnoručním podpisem jedné z významných fotbalových osobností jako je například Pavel Nedvěd, Antonín Panenka nebo třeba Pavel Kuka. To je víno z exkluzivní edice Chardonnay 2015, kterou pro zvláštní příležitost vytvořil vinař Břetislav Jakubík ze Zlechova ve spolupráci se sdružením Czech team 96.

26.10.2016

Ředitel olomouckého NH hotelu je v nominaci na Hoteliéra roku

Olomouc /ROZHOVOR/ - Šéf olomouckého hotelu by se mohl stat Hoteliérem roku 2016. Obdržel totiž nominaci v kategorii řetězcové hotely. Vysoce prestižní ocenění udělí Asociace hotelů a restaurací Česká republika na konci listopadu.

25.10.2016

Ve Velkých Karlovicích chystají Noc bílých lanýžů i dětskou Etiketu stolování

Velké Karlovice - Svatomartinské víno nebo husí hody – to je nejčastější důvod, proč se gurmáni každý rok těší na podzim. V poslední době ale domácí restaurace přichází stále častěji i s dalším a exotičtějším lákadlem, jehož čas také nastává v listopadu – s lanýži.

AKTUALIZOVÁNO
21.10.2016

Pivo do kelímku, párek na tácek. Budou hospody obcházet účtenky?

Pro ortodoxního pivaře je něco takového nemyslitelné: sedět v hospodě či na zahrádce a pít pivo z plastového kelímku. Se zavedením elektronické evidence tržeb (EET) se ale takové situace mohou množit.

6.10.2016

Na Karlovský gastrofestival zavítalo 41 tisíc lidí, prodalo se 6 000 frgálů

Velké Karlovice - Rekordních 41 tisíc: tolik lidí podle oficiálního měření návštěvnosti zamířilo na 8. Karlovský gastrofestival, který se konal 1. a 2. října ve Velkých Karlovicích.

5.10.2016

Ve Velkých Karlovicích chystají Podzimní kouzlení se stezkou odvahy

Velké Karlovice - Přijďte si v sobotu 8. října užít příjemné odpoledne plné zábavy a tvoření do dětského zábavního parku Razulák v Resortu Valachy Velké Karlovice.

3.10.2016

Místo klíčů pákové kleště nebo žebřík. Makléři musejí občas improvizovat

Přerov - Otevírání dveří pákovými kleštěmi nebo třeba pozvání na rande, i tomu občas musejí při své práci čelit realitní makléři z Galerie Realit v Přerově. Veselým příhodám se nevyhne žádný z nich.

3.10.2016

Soutěž o nejlepší frgál vyhrál makový od školní kuchařky z Karolinky

Velké Karlovice - Makový frgál Mileny Borošové z Karolinky zvítězil v soutěži o nejlepší valašský frgál, která se konala v neděli 2. října ve Velkých Karlovicích na závěr tradičního Karlovského gastrofestivalu.

30.9.2016

Tradiční průmysl v Česku skomírá. A uvolňuje místo montovnám

Část stojírenského holdingu Vítkovice, ČKD Praha DIZ, Kovosvit MAS, jeden z následovníků Škody Plzeň Pilsen Steel i výrobce letadel Let Kunovice. To je pět tradičních značek českého průmyslu, které v současnosti čelí existenční krizi. Možná tedy v přímém přenosu sledujeme závěr transformace české ekonomiky zahájený po listopadu 1989. Kdo se včas nepřizpůsobil novým poměrům nebo se dál jednostranně orientoval na východní trhy, dnes zápasí o přežití. Svou roli v ekonomice naopak posilují podniky se zahraničními majiteli, na které často pasuje hanlivý termín montovny.

29.9.2016

Česko se stalo montovnou Evropy. Pět dopadů, které to na nás má

Na makroekonomických číslech něco nesedí. Česko vykazuje slušný růst ekonomiky, tažený hlavně průmyslovou výrobou a exportem. Navzdory tomu dál působíme v rámci Evropské unie jako chudí příbuzní s průměrným hrubým příjmem 27 tisíc korun, tedy v přepočtu 1000 eur. Od roku 2008 se nám nedaří dotahovat Německo ani Rakousko. Za slušnými makroekonomickými čísly se totiž skrývá problém na mikroúrovni. Příliš mnoho podniků v Česku plní roli pouhé montovny, zatímco lukrativní výzkum a vývoj i marketing a dodávku zákazníkovi zajišťují zahraniční mateřské koncerny.

27.9.2016

Startuje 8. karlovský gastrofestival: opět o něco větší a se dvěma Micheliny

Velké Karlovice - Bohatší o dvě nové gastro zastávky, s rozsáhlejším farmářským trhem a také účastí hned dvou šéfkuchařů oceněných prestižní michelinskou hvězdou přivítá své návštěvníky o nadcházejícím víkendu Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích.

26.9.2016

Kterak chce ministr Jurečka „odklonit" státní dříví

Stát chce omezit vývoz surového dřeva. Podpoří proto nové pily, kterým zajistí surovinu ze státních lesů. Dřevaři a jejich sdružení ale takový zásah do trhu, který zvýhodní novou konkurenci, svorně odmítají. Vědí, že argument o snížení exportu kulatiny je jen zástěrka a ve skutečnosti jde o pomoc pro pár vyvolených. Státní podpora se šije především pro obří pilu Labe Wood, kterou Rakušané plánují postavit ve Štětí.

21.9.2016

Michelinský šéfkuchař: První šéf mě honil se lžičkou po kuchyni

Velké Karlovice /ROZHOVOR/ - Vařil pro Catherine Deneuve, Jeremyho Ironse, Rammstein nebo třeba Jiřího Menzela, před třemi lety získal svou první michelinskou hvězdu a každý další rok ji úspěšně obhájil, před pár dny si plácl s televizí RTL na natáčení vlastního pořadu o vaření…

19.9.2016

Česká stopa v Africe: pivo

Kvašené nápoje se v Africe vyrábějí odpradávna. Spolu s Evropany však dorazila i sem moderní výroba piva. Vývozem pivovarnického know-how na kontinent proslulo i někdejší Československo. Nyní tento obor zažívá v Africe boom – stoupá obliba točeného piva.

14.9.2016

O Bílé Vánoce Lucie Bílé je zájem už v těchto dnech

Do Vánoc je sice ještě daleko, nicméně již nyní je v plném proudu příprava akcí na toto sváteční období. Například v Ostravě se chystá koncert naší přední zpěvačky Lucie Bílé, s názvem „Bílé Vánoce Lucie Bílé".

11.9.2016

Soutěžte o nejlepší frgál a klobásu, vyzývají pořadatelé gastrofestivalu

Velké Karlovice - Vyrábíte si vlastní klobásy? Umíte péct valašské frgály? Zkuste poměřit síly s dalšími kuchařkami a kuchaři a zapojte se do soutěží Karlovského gastrofestivalu, jehož 8. ročník se uskuteční 1. a 2. října ve Velkých Karlovicích.

8.9.2016

Cenová válka se blíží. První dodavatelé chtějí od října zlevnit plyn

Vlna dlouho očekávaného zlevnění cen energií nejspíš dorazí za necelý měsíc. První dodavatelé přislíbili, že cenové nabídky pro domácnosti zatraktivní, i když konkrétní částky a procentuální poklesy zatím tají. Nadějněji než u elektřiny vypadá situace na trhu se zemním plynem, kde zlevnění ze strany RWE i Pražské plynárenské může donutit ke stejnému kroku i konkurenci.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení