„Pardubice mají velkou sílu. Pod košem hraje Kamil Švrdlík, viděl jsem, že v posledních zápasech hrál už i Ondřej Kohout, což jsou dva naši bývalí svěřenci. Na druhou stranu za ně nastupuje taky Joseph Wall, což je také zajímavý hráč. Uvidíme, jak se popere Roman Marko proti Autreymu. Hlavní ale bude, aby nám nepřibyl další zraněný hráč," popisuje sílu soupeře kouč Orlů Zbyněk Choleva a naráží také na trojici zraněných Šteffl, Kouřil a Roseboro.

Najít favorita v tomto duelu nebude snadné. I když se mohou Prostějovští pyšnit lepší výchozí pozicí ze základní části, vzájemné zápasy ukazují něco jiného. Ze čtyřech zápasů se radoval třikrát soupeř z východních Čech. Jediný úspěch zaznamenali basketbalisté okolo trenéra Cholevy na konci minulého roku, když vyhráli poměrem 90:69.

Rozhodovat budou věci jak na hřišti, tak i mimo něj. „Doufám, že se budeme moci znovu opírat o podporu fanoušků," dodává trenér Orlů.

Série o třetí místo se hraje na dvě vítězství, pokud tedy Orli vyhrají doma a poté i v Pardubicích, je možné, že fanoušci uvidí svůj oblíbený tým tuto sezonu naposledy. Proto by si neměli utkání nechat ujít. Začíná se v úterý tradičně v 18 hodin.

Dominik Voráč