Hanáci mohou slavit obhajobu loňského stříbra. Cholevovým svěřencům se poslední letošní zápas příliš nevyvedl a už v polovině bylo o vítězi jasno.

Hanáci měli opět skvělý nástup do utkání. Slezák dal okamžitě trojku a Kohout stanovil úvodní skóre na 5:0. První body pro domácí vybojoval Mahalbašič.

Orli si však dále drželi své vedení. Nymburk poprvé srovnal zásluhou Welsche na 7:7.  Pandula však hosty znovu odpoutal.

Poté už úřadoval favorit. Především výborný Mahalbašič dostal Nymburské do vedení a za pomocí Ilievského a Hrubana zařídil úvodní výhru svého celku 25:18.

Pokud první část patřila Mahalbašičovi, tak ten druhý ovládl Simmons. Hned zkraje společně s Bendou vytvořil domácím dvanáctibodový náskok. A jeho exhibice pokračovala dál.

Čest Orlům se pokoušel zachránit Prášil, ale snížil manko svého týmu jen na patnáct bodů.

Nymburku se dařilo i v dalekonosných střelách, po té šesté už vedl 48:28. Poločasový výsledek 60:33 pro domácí předem určil vítěze celého klání.

Po změně stran Prostějov snížil své manko o dva body. Poté se však téměř tři minuty nikomu nedařilo skórovat. Simmons proměnil dvoubodový koš a připsal si devatenáctý bod. Hruban poté trojkou dosáhl pětitisící bod Nymburku v letošní sezoně.

Třicetibodové vedení Nymburku už Hanáci jen kosmeticky upravovali. Švrdlík snižoval na 70:42, ale v zápětí Page znovu navýšil. Kemzurovi svěřenci ovládli třetí část jasným poměrem 82:52.

Čtvrtá desetiminutovka byla jen o dohrávání. Prostějovští hráči se snažili své manko snížit, ale dařilo se jim to jen minimálně.

Nymburk si chtěl za každou cenu udržet třicetibodové vedení. Svěřenci Kestutise Kemzuri bojovali jen sami se sebou o překonání stovky. Tu nakonec nepřekonali a zvítězili 97:63.

„Celkově jsem s celou sezonou spokojený, ale momentálně je tu i zklamání," přiznal prostějovský pivot Kamil Švrdlík a doplnil:

„Škoda, že nám chyběli Nečas a Bratčenkov. S nimi bychom minimálně doma uspěli. V posledním duelu jsme nebyli plně koncentrovaní a chyběla nám 
i agresivita. Nymburk se dostal do pohody a my jsme už nedokázali klást odpor."

NYMBURK – PROSTĚJOV 97:63 (25:18, 60:33, 82:54)

Nejvíce bodů: Simmons 19, Mahalbašič 17, Hruban 13 – Švrdlík 12, Slezák 11, Marko 10. Rozhodčí: Dolinek, Hruša, Hošek. Fauly: 20:26. TH: 29/23 – 16/11. Trojky: 10:6. Konečný stav série: 3:0.