„Chtěli jsme s Heidy i kubánským vedením podepsat smlouvu, ale tahle nová událost samozřejmě všechno zhatila. Jakmile totiž Kubu někdo tímto způsobem ilegálně opustí, má v mezinárodním volejbalu automaticky dva roky distanc,“ vysvětluje zkušený kouč.

Klub tak muselo narychlo sehnat náhradu a sáhl po známé tváři. K návratu do Prostějova totiž přesvědčil zkušenou blokařku Gabrielu Tomášekovou.

Heidy Alvarez na MS volejbalistek do 20 let 2017
Hvězdná posila. Prostějov získal nejlepší volejbalistku Kuby

Bývalá slovenská reprezentantka v Prostějově působila už v letech 2008 až 2012 a minulou sezonu se věnovala plážovému volejbalu.

„V nastalé situaci bylo jasné, že potřebujeme sehnat třetí blokařku. Vždy se mi u ní líbily dvě největší přednosti: výborná obrana na síti i v poli a celková, nejen herní spolehlivost. Navíc u nás v minulosti dlouho působila, tudíž se vrací do známého prostředí,“ uvedl pro klubový web Miroslav Čada.

Neuskutečněný přestup Alvarezové je sice pro klub velkým zklamáním, ale i tak podle Čady Prostějov posílil přes léto dobře.

"I bez ní v současném složení je náš kolektiv dostatečně kvalitní, aby splnil stanovené cíle. To znamená předvádět co nejlepší volejbal, vyhrát národní soutěže a neudělat ostudu v evropské Champions League,“ nechal se slyšet Čada.

Prostějovské volejbalistky
Skvělá zpráva. Agelky jdou přímo do skupiny Ligy Mistryň