Zápas slibuje kvalitní podívanou. Oba celky se tento týden předvedly v evropských soutěžích a ukázaly tam své velké kvality.

Agelky si sice vezou z Cannes prohru 3:0 na sety, ale jejich výkon byl v první a třetí sadě plně srovnatelný s francouzskými mistryněmi. Čadovy svěřenky si nyní budou chtít spravit chuť na regionálních konkurentkách.

Velmi dobrou formu v odvetném utkání druhého kola CEV Cupu potvrdily také olomoucké volejbalistky. Vysokoškolačky potrápily favorizovaný Azerrail Baku a po boji nakonec padly 2:3.

Teď olomoucké volejbalistky čeká další těžký soupeř VK Agel Prostějov.

„Doufám, že porážka na nás nenechá psychické následky a budeme si víc věřit," věří olomoucký trenér Jiří Teplý.

V prvním utkání vysokoškolačky v Prostějově uhrály set. Tým už touží konečně hanáckého rivala porazit.

„Už několik let věříme, že Prostějov porazíme. Aktuální forma je velmi dobrá," poznamenal Teplý.

Olomoucké šance zvyšuje i nabitý program Prostějova. Ten během týdne sehraje čtyři těžká utkání, kromě Cannes totiž čeká na Agelky ještě Olomouc, Istanbul a Olymp Praha.

„Je pravda, že náš nadcházející program je skutečně dost našlapaný. Čtvrtek v Cannes, neděle v Olomouci, úterý s Istanbulem a další čtvrtek proti Olympu, to jsou čtyři maximálně těžké zápasy během pouhých osmi dnů. Ale obavy nebo dokonce strach nemám. Holky jsou kvalitně připravené a na každé jednotlivé utkání se v rámci možností co nejlépe nachystáme," prozradil pro klubový web prostějovský lodivod Miroslav Čada.

Utkání dvanáctého kola extraligy se v Olomouci odehraje v neděli od 18 hodin.