Prostějov se znovu po týdnu vrátil do Brna. Předchozí víkend v jihomoravské metropoli po špatných výkonech prohrál oba zápasy Českého poháru a cennou placku nevybojoval. Tentokrát změřil síly s lídrem tabulky UNIQA extraligy.

„Oproti pohárovému Final Four to bylo lepší, i když si myslím, že jsme měli na víc než porážku 1:3. Dobře jsme bránili a v útoku se nám taky docela dařilo. Kdybychom zlepšili i přihrávku, mohli jsme pomýšlet na body,“ zhodnotil trenér Petráš porážku na půdě Šelem.

Na rozdíl od vystoupení v poháru pozoroval u svých svěřenek uvolněnější vystoupení. „Holky hrály bez takového tlaku, víc do smečí chodily, nebály se zariskovat. A dost často to vycházelo,“ uvedl Petráš na klubovém webu.

Jak se mu povedlo vrátit do týmu pohodu? „Od úterka jsme pořádně přitlačili v tréninku, aby tým dostal zabrat. Máme mladou partu a hráčky potřebují makat, aby se zlepšovaly a nabíraly herní jistotu. V Prostějově dlouhodobě sázíme hlavně na tvrdou práci,“ prohlásil Petráš.

Tahounkou družstva byla v sobotu jednadvacetiletá univerzálka Gabriela Kopáčová, která zaznamenala 29 bodů. „Poslední dobou se spíš trápila. Je mladá a ještě nevyrovnaná, jakmile začala víc chybovat, šla její psychika dolů. Tentokrát zahrála výborně a ukázala, že může zase kolektiv držet,“ ocenil talentovanou hráčku trenér Petráš.

Jeho tým zůstává na třetí příčce tabulky, na Hanačky se ale dotahuje Liberec a Ostrava. „Do každého zápasu dál půjdeme s touhou po vítězství. Na druhou stranu nebudeme klást žádný přehnaný důraz, abychom za každou cenu udrželi postavení v elitní čtyřce tabulky,“ konstatoval Petráš, podle nějž je důležitější ideálně naladit formu na play-off.

Ve čtvrtek od 17 hodin Prostějov přivítá v hanáckém extraligovém derby mistrovskou Olomouc. Dokáže ji na domácí palubovce zaskočit stejně jako v úvodu sezony?

VK Brno – VK Prostějov 3:1 (23, -16, 23, 20)

Rozhodčí: Pecháček a Kavala. Čas: 104 minut. Diváci: 333.

Šelmy Brno: Nováková, Janečková, Svobodníková, Mikysková, Polášková, Wolowiczová, libero Chlumská. Střídaly: Benediktová, Akeová, Diatková, Beránková, Sklenářová.

Prostějov: Nová, Kozmík, Kopáčová, Fričová, Stümpelová, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídaly: Dvořáčková, Weidenthalerová, Boudová.