Hrozba vyřazení v semifinále visí nad prostějovskými volejbalistkami. V semifinálové sérii totiž prohrávají s SK UP Olomouc 0:2 a další porážku už si nemohou dovolit.

Série tak může skončit již v sobotu, kdy se v Prostějově od 15 hodin hraje třetí utkání. Domácí favorit překvapivě prohrává, ale tým věří, že ještě není konec. „Dáme do toho všechno a sérii otočíme. Doufám, že nebude těžké se dostat psychicky nahoru. Připravujeme se tak, aby bylo vše perfektní,“ říká odhodlaně asistent prostějovské trenérky Pavel Galíček.

Zatímco na prostějovské straně je patrná nervozita, olomoucký tým si play-off užívá. „Náš hlavní cíl byl postup do semifinále, teď už můžeme hrát hlava nehlava,“ upozorňuje olomoucká kapitánka Veronika Mátlová.

Už ve středečním olomouckém zápase naznačil favorit lepší výkon než před týdnem doma. Na výhru to však nestačilo. „U ženského družstva je to všechno otázka psychiky, ne nějakého volejbalového umění. Olomouc hraje na dvě hráčky, my můžeme na pět, ale bohužel to nevyužíváme. Velkou roli určitě sehrála psychika, hráčky neunesly tlak,“ tvrdí prostějovská trenérka Táňa Krempaská.

Nad olomouckým týmem zase visí hrozba z přílišného uspokojení. „Náš úkol je dostat se rychle z oprávněné euforie zase zpět do pracovní atmosféry. Holky ale moc dobře ví, že vedení v sérii nebylo snadné. Pořád si myslím, že Prostějov je favorit série, i když po našich dvou výhrách už jen mírný,“ domnívá se olomoucký trenér Jiří Teplý.

Vedení domácího týmu si příliš nepřipouští třetí porážku v řadě. „Všichni v klubu věříme, že teď doma uspějeme,“ dodal Galíček.

Třetí utkání semifinálové série extraligy volejbalistek začíná v sobotu v 15 hodin v prostějovské hale Sportcentra DDM.