Hostující tým o svém vítězství rozhodl v koncovkách vyrovnaných setů, což se vysokoškolačkám dařilo už v předchozí sérii proti Ostravě. „Holky jsou zase o něco starší a zkušenější,“ pochvaloval si olomoucký trenér Jiří Teplý.

Výhra v prvním semifinále však představovala velký šok. „Hráli jsme hodně dobře a odvážně. Díky tomu jsme dostali soupeře pod tlak a to rozhodlo,“ vyzdvihl olomoucký kouč.

Přečtěte si:
Nadšené Olomoučanky šokovaly Prostějov

Domácí trenérka Táňa Krempaská byla překvapená, že její daleko zkušenější tým tolik chyboval. „Naše hráčky se dostaly pod tlak a byly celé utkání hrozně nervózní. Olomouc ze všech vzájemných zápasů podala jednoznačně svůj nejlepší výkon,“ porovnávala Krempaská semifinálový duel s předchozími čtyřmi zápasy.

Zlobila se především na nedisciplinovanost. „Holky vůbec neplnily taktické pokyny, ani trochu jim nešel servis a přihrávka. Tím vznikal zmíněný tlak, který družstvo absolutně nezvládlo,“ přiznala Krempaská.

Právě na servisu byl mezi oběma soupeři největší rozdíl. „Holkám šlo skvěle hlavně podání a také obrana. Za výkon je můžu moc pochválit,“ poznamenal Teplý.

Před zahájením semifinálové série byl přitom favorit jasně dán. Prostějov vyhrál základní část extraligy, zatímco Olomouc do play-off vstupovala z pátého místa. „Celou základní částí jsme prošli s výjimkou pár zápasů možná až příliš lehce. Téměř všechno se nám dařilo. A teď se hůř vyrovnáváme se situací, kdy papírově slabší soupeř může ziskem našeho skalpu jen a jen překvapit, kdežto my musíme,“ uvědomuje si Krempaská.

Série pokračuje druhým zápasem již zítra na olomoucké palubovce. Trenér vysokoškolaček věří, že mezůstane jen u vzpomínek na překvapivé vítězství. „Jsem přesvědčen, že takový výkon mohou děvčata zopakovat,“ dodal Teplý.