Diváci tak mohou na vlastní oči vidět na Hané hvězdná jména jako Phillip Njisane, Tim Weldt, Lucas Liss či Viktor Manakov. Chybět nebudou ani české naděje Robin Wagner s Pavlem Kelemenem. Na startu se představí i obhájce loňského prvenství Ital Butazzoni.

„Velmi zajímavým závodníkem bude Aaron Gate z Nového Zélandu. Jeho výsledky mluví za vše, je to mistr světa z omnia v elitní kategorii," prozradil ředitel Memoriálu Otmara Malečka Michal Mráček, ten má obrovskou radost také z účasti závodníků z Polska a premiérově z Německa.

Cyklisté a cyklistky budou po dva dny v Prostějově zápolit v několika disciplínách jako sprint, omnium, scratch, jeden kilometr s pevným startem, keirin, bodovací závody a hlavně v madisonu. Právě madison je vrcholným závodem celé události a pojede se v pátek večer.

Čtvrteční program zahájí ve 12 hodin kvalifikace sprintu mužů. Pátek pak odstartuje už v jedenáct hodin kvalifikace týmového sprintu mužů. To nejlepší bude k vidění po oba dny po 17:00 hodině, kdy budou vrcholit omniové disciplíny a především madison.