První gól dal hostující Koubek, Švec vyrovnal, ale následně šli do vedení 1:3 hosté. Prášil ještě snížil na 2:3, ale potom už Kostelečtí v první části střetnutí na střelecké úspěchy Juliánovských včas odpovídat nestačili. O tři góly vedli hosté v 9. minutě boje, o šest 5:11 v 18. minutě a že vedli také o přestávce pouze o šest branek, tomu napomohly góly Grulicha, Ševčíka a Prášila v jedné řadě.

Druhý poločas byl v Kostelci na Hané zcela o něčem jiném. Po jeho zahájení padaly góly do branky Juliánova, po trefách Grulicha, Prášila, znovu Grulicha a Varhalíka svítilo na tabuli už jen 14:16 a když pak vyrovnal Prášil ze sedmičky na 19:19 a zásluhou Ševčíka šli Kostelečtí v duelu poprvé do vedení 20:19, jeli potom už až do konce střetnutí na vítězné vlně. Moc přispíval k tomuto obratu svými perfektními zákroky kostelecký gólman Pavel Navrátil. Líbily se Přikrylovy branky z pravé strany, ostrý úhel mu nedělal problémy, bylo pozoruhodné, když si dovolil postoupit s míčem z úhlu ke středu hřiště před branku a zavěsit na 26:22.

V poslední minutě utkání došlo ke kuriózní situaci. Píšťalka jedné rozhodčích zastavila hru za účelem potrestání hostujícího Brhela červenou kartou za urážlivé protesty v okamžiku, kdy byl kostelecký střelec ve vyložené gólové příležitosti. Pak se ženy v úborech rozhodčích domluvily na kompenzaci, nařídily sedmimetrový hod a Vymětal uzavřel konečný výsledek, znamenající čtyřgólovou výhru Kosteleckých.

„Chci vyslovit našemu celku jedině chválu za zvládnutí dnešního utkání," hovořil s nadšením trenér kostelecfkého HK Sokol. „Před jeho zahájením jsem optimistou nebyl. Také jsme dobře nezačali, byl tu zřejmý respekt z posledních úspěchů Juliánovských, O přestávce jsem hráče uklidňoval, rady si vzali k srdci a ve zbývajících minutách střetnutí soupeře parádně utlumili. Hráli jsme kolektivně, hosté spoléhali na individualitu, hráli vše na mladého Koubka, dal nám devět vranek, hraje extraligu za tým Brna. Mayera vystřídal v naší brance po gólu na 3:7 Navrátil, ale nikoliv z výkonnostního důvodu. Za nejistou obranou nebylo možné Jendovi Mayerovi nic vyčítat. Pavel Navrátil potom, zejména ve druhém poločase, často v brance doslova čaroval. Byl bych rád, kdyby dnešní úspěch posílil u našich hráčů sebevědomí před naší cestou k příštímu utkání do Telnice," řekl ještě Jiří Grepl.

HK Sokol Kostelec na Hané – Sokol Juliánov 28:24 (10:16)

Rozhodčí: Kummerová a Macharáčková, Vyloučení: 2 – 6. ŽK: 2 – 3. ČK: 60. Brhel (Juliánov). Úspěšné sedmičky: 3 – 0. Diváků: 80.

TJ Sokol Kostelec na Hané: Mayer, Navrátil – Přikryl 6, Prášil 3, Diviš 1, Popelka, Grulich 5, Ševčík 2, Kopečný, Dostál, Vymětal 4, Varhalík 4, Švec 3, Oščádal. Trenér Jiří Grepl.

Autor: VLASTIMIL KADLEC