Ve váze do 56 kilogramů vybodoval Viliam Tanko Pižu – 2:0, váhu do 60 kilogramů hosté neobsadili – 4:0, ve váhové kategorii do 64 kilogramů Lukáš Dekýš vybodoval Sudu – 6:0, ve váze do 69 kilogramů Tomáš Veselý Bararguru – 0:8, ve váze do 75 kilogramů podlehl Jaroslav Pavelka Grézlovi v prvním kole r.s.c. – 8:2, ve váze do 81 kilogramů prohrál Kamil Hladký na body s Fajkem – 8:4, ve váze do 91 kilogramů vybodoval Erik Tlkanec Kowalcyka - 10:4 a ve váhové kategorii nad 91 kilogramů podlehl Dominik Musil na body Kolaříkovi.

„Rozhodčí odvedli spravedlivou práci“, hodnotil spokojeně uplynulé dění třeboňský trenér Miroslav Oral.

„Nepříjemná byla jen naše dlouhá cesta do Prostějova v dešti. Problémy máme s nízkými vahami, věřil jsem, že Suda nad Dekýšem vyhraje. Myslím ale, že poslední v soutěži nebudeme. Doma budeme chtít bojovat s Prostějovem vyrovnaněji. V týmu máme jen tři cizí borce, jinak naše odchovance. Líbilo se mně prostějovské prostředí, bylo zřejmé, že diváci mají boxu rozumí a mají jej rádi,“ pozoroval třeboňský kouč.

Jan Rudovský
S kotlem, ale bez gólů. Prostějov nevyzrál na Slavii

„Postrádali jsme Adama Trnčáka a Pavla Jána ve váhových kategoriích do 69 a nad 91 kilogramů, jsou na juniorském Mistrovství Evropy v Turecku“, informoval trenér prostějovských Býků Petr Novotný a ohlédl se za výkony svých jednotlivých svěřenců:

„Tanko, to byla jednoznačná záležitost nedal Pižovi šanci. Dekýš byl daleko zkušenější a rychlejší než jeho soupeř, Veselý si odbyl premiéru v extralize, měl za soupeře zkušenějšího borce, ale zvítězila chuť po vítězství. Pavelka soupeřil se zkušeným špičkovým slovenským boxerem a brzy inkasoval tvrdý úder. Na vzdorování neměl. Hladký prohrál s houževnatým soupeřem, který šel za výhrou, chyběla mu kondice. Tlkanec svedl velkou válku s velmi houževnatým boxerem, byl chytřejší. Diváci si jistě přišli na své! Musilovo utkání s Kolaříkem bylo opakované finále z Mistrovství České republiky v Ostravě, které se konalo před dvěma týdny. Tento Jihočech našemu borci nesedí, snažil se, ale Kolařík byl přesnější,“ viděl trenér Petr Novotný a v závěru našeho rozhovoru poděkoval vedení Olomouckého kraje, a Statutárního města Prostějova, i dalším sponzorům, za finanční pomoc prostějovskému boxu. (kdl)

BC DTJ Prostějov – Hydrakov Trenčín 10:6

Autor: Vlastimil Kadlec

MSFL, 12. kolo: 1. SK Prostějov (v modrobílých dresech) proti Hanácké Slavii Kroměříž
Divočina. V derby mezi Prostějovem a Kroměříží padly tři červené