Na úvod turnaje prohrály Hanačky 3:1 s německým Schwerinem. V tomto zápase jim chyběla kvůli bolesti zad kapitánka Mareike Hindriksenová, kterou zastoupila Veronika Tinklová.

„Svou roli však zvládla Tinklová velice dobře," ocenil výkon druhé nahrávačky trenér Agelek Peter Goga pro klubový web.

„Od druhého setu jsme hráli víceméně to, co si představujeme. Schwerin sice výborně bránil, tudíž jsme se hůř prosazovali útokem, ale jinak nebyl výkon týmu vůbec špatný," hodnotil první zápas Goga.

Druhý zápas však Agelkám vůbec nevyšel. Proti silné Lodži si nepřipsaly ani set a musely skousnout porážku 3:0 na sety, když získaly postupně jen 14, 15 a 17 bodů.

„Soupeř výborně podával a my jsme se hodně trápili na přihrávce. Následně se nám nedařilo prosazovat proti vysoké obraně Lodže, jež za celý zápas měla jedenáct bodových bloků. Po celkově slabém výkonu jsme zaslouženě hladce podlehli," řekl po zápase Lubomír Petráš, který převzal taktovku po Peteru Gogovi, jenž musel na reprezentační sraz.

Ani napotřetí to Prostějovu nevyšlo a proti Wroclavi opět nezískal ani jeden set, v tom prvním uhrál dokonce jen třináct bodů.

„Bohužel bez tří chybějících členek kádru jsme na tak kvalitním turnaji nebyli konkurenceschopní," mrzelo Gogu.

„Silní soupeři nás neustále dostávali pod tlak a museli jsme pořád řešit složité situace, což se nám už brzy může jedině hodit. Navíc jsme si ověřili, že při dobré přihrávce umíme i proti tak kvalitním týmům hrát vyrovnaně. Jenže příjem nám moc nešel a potřebujeme lepší přihrávku," byl si vědom prostějovský lodivod.

Prostějov tak dva týdny před zahájením domácí soutěže čeká na reprezentantku Trnkovou. Dvě posily by měly ještě dorazit z Kuby, se kterou vede celek z Hané úzkou spolupráci.