"Dnešní zápas se mi líbil. Prověřil nás silný soupeř, který hrál jiným stylem, než na jaký jsme zvyklí. Neměl žádné extra útočnice s vyloženě tvrdým zakončením, ale těžil spíš z vynikající techniky promítající se do všech herních činností," řekl prostějovský trenér Peter Goga pro klubový web.

Ten tak kvůli reprezentačním povinnostem viděl poprvé své svěřenkyně hrát celý zápas a muselo jej hned ze začátku utkání potěšit, když jeho hráčky urvaly první set v poměru 25:23.

Ve druhém dějství však prokázaly čínské mistryně v čele s čerstvou olympijskou vítězkou svou kvalitu a druhý set vyhrály 25:16. „Problémy nám soupeř dělal bleskovými útoky středem i celkovou rychlostí hry," všiml si Goga.

Třetí a čtvrtý set přineslo výsledkově úplně to stejné jako dva sety předtím. Nejdříve Agelky opět získaly set poměrem 23:25, poté Číňanky opět zabraly a vyhrály 25:16.

Do tiebreaku si čínský mistr přenesl herní pohodu z předchozího setu a vyhrál jej v poměru 15:8. Celý zápas tak vyhrál 3:2 na sety.

Trenér Goga byl po zápase celkem spokojený, nějaké chybičky však ve hře samozřejmě našel.

„Holky ohromně bojovaly, oproti předchozím přátelákům se výrazně zlepšily, fungovaly jako tým a po volejbalové stránce především dobře bránily, i směrem do útoku to díky výbornému rozhazování nahrávek od Mareike Hindriksen nebylo vůbec špatné. Současně je ale náš projev stále takový syrový s mnoha chybami včetně nevynucených, vinou vlastní nedůslednosti zatím máme nemalé výkyvy. A právě na tomhle musíme nejvíc zapracovat," řekl prostějovský lodivod.

VK AGEL Prostějov – Tian Jin Sports Bureau 2:3 (23, –16, 23, –16, –8)

Rozhodčí: Navrátil. Čas: 112 minut. Diváků: 400.

Sestava: Hindriksen, Nová, Herelová, Basa, Weihenmaier, Frigo, libero Kovářová – Tinklová, Stavinohová. Trenéři: Peter Goga a Lubomír Petráš.