Vzhledem k síle českých mistryň se Sokolky smiřují s blízkým koncem sezony, ale svůj cíl už splnily postupem do play off a potvrdily tak pozoruhodné postavení Olomouckého kraje, který má v závěrečných bojích čtyři zástupce – kromě Prostějova se Šternberkem ještě Přerov a Olomouc. Do semifinále mohou přitom postoupit tři z nich.

Volejbalistky Prostějova se v posledních dnech připravovaly bez hlavního trenéra Miroslava Čady, jehož po dobu stáže v Brazílii na lavičce zastoupil asistent Ľubomír Petráš. Ten dovedl tým ke dvěma výhrám v Brně a doma s Olomoucí. S výkonem v posledním utkání ale spokojený být nemohl i přes jasné vítězství.

„Holky už asi mají v hlavách spíš nadcházející play off. Věřím, že v něm bude motivace na úplně jiné úrovni než během závěru nadstavbové fáze, kdy jsme už dlouho měli jisté první místo. Ve vyřazovacích bojích chceme a musíme potvrdit své postavení nejlepšího ženského celku ČR, nic jiného než titul samozřejmě nebereme,“ ubezpečil Petráš.

Prostějov opět zvládl celou základní část i nadstavbu bez zaváhání, v posledních duelech ale působil dojmem, že jen obtížně hledá motivaci k bojovnému výkonu. Duely se Šternberkem by však hráčky Agelu měly nastartovat.

„Byť je soupeř papírově slabší, musíme se i na tyhle duely připravit naprosto zodpovědně a nic nepodcenit. Abychom bez problémů postoupili a dobrými výkony se rozjeli do dalšího programu play off,“ uvedl asistent kouče Čady, který se po návratu z Brazílie ujme týmu dnes.

První zprávy o jeho programu v zemi fotbalu a ženskému volejbalu zaslíbené podal právě Petráš po sobotnímu duelu s Olomoucí.

„S Mirkem jsme si v pátek volali přes Skype. Seděl jen v trenkách, asi je tam hodně horko. Trochu jsme se bavili a říkal, že některé z tréninků, které absolvoval, byly skutečně vynikající. Kromě toho jedná s agenty o hráčkách, něco je vytipovaného. Jestli se však povede dotáhnout do konce příchod konkrétní posily, to se teprve uvidí,“ doplnil slovenský kormidelník Ľubomír Petráš.

Čtvrtfinálová série mezi VK Agel Prostějov a TJ Sokol Šternberk odstartuje o víkendu v Prostějova. V sobotu i v neděli začnou zápasy v 17 hodin.