Ve své sestavě mělo skvělá tenisová jména jako Tomáš Berdych, Petra Kvitová nebo Agnieszka Radwaňská. Soupeř ale také nezůstával pozadu a na místní kurty přivedl Lukáše Rosola, Denise Istomina či Pernillu Mendesovou. Ale prostějovský favorit nepřipustil žádné překvapení a jasným výsledkem 5:0 titul obhájil.

Hned ze začátku finálového klání vytáhl Agrofert silný kalibr. V prvních duelech dne nastoupily světová čtyřka Agnieszka Radwaňská a světová osmička Petra Kvitová. Obě utkání si byla velmi podobná. V prvních setech favoritky mírně tápaly a výhru získaly až v tie-breaku. Druhé sety ale již ovládly jasně. Kvitová se vypořádala s Mendesovou 6:3, a přinesla tak první bod domácímu celku. Radwaňská zvítězila nad Renatou Voráčkovou 6:2. Prostějov tak vykročil za celkově již jedenáctým titulem.

TK Agrofert Prostějov již popáté v řadě obhájil titul mistrů české extraligy. V letošním finále zdolal Přerov jasně 5:0

„Mendesová předvedla opravdu dobrý výkon, hlavně v tom prvním setu. Ve druhém jsem ji už zlomila. Jsem ráda, že to bylo trošku jednodušší. Nehrála jsem zrovna nejlepší tenis, ale důležité je, že jsem přinesla týmu bod," řekla po svém zápase Petra Kvitová a dodala: „Po výhře se samozřejmě cítím lépe. Úterní prohra mě ještě víc namotivovala získat pro tým bod ve finále a doufám, že se nám podaří zvítězit."

Jako třetí přišel na řadu Tomáš Berdych. Česká jednička se utkala s Denisem Istominem, a sehrála tak nejnapínavější část celého finále. Jejich střetnutí trvalo přes tři hodiny. Oba toužili po výhře,
a tak se bojovalo doslova 
o každý míč. Hned první set přešel do tie-breaku, který překvapivě ovládl Uzbek. Berdych se nenechal zaskočit nezdarem a i nadále pokračoval v houževnaté hře. Ale i druhá sada byla natolik vyrovnaná, že muselo dojít na zkrácenou hru, v té ale dominoval vítěz Davis Cupu, který srovnal na 1:1. Třetí sada pokračovala ve stejném duchu. Zkušení matadoři neztráceli svá podání, což dokázal Berdych za stavu 5:6, kdy svým tvrdým servisem posunul hru již do třetího 
tie-breaku. 
V něm pokračoval ve své hře 
a nakonec jej ovládl 7:3 a přiblížil svůj tým blíže k vysněnému titulu.

„Musím říct, že mám radost. Bylo to hodně složité utkání, v každém setu jsme měli těžké koncovky. Mně se naštěstí dvě ze tří podařilo zvládnout. Dominovala podání, ale neřekl bych, že to bylo jen o nich. Hráli jsme oba dobře i od základní čáry, takže jsme několikrát dokázali odpovědět na dobrý servis soupeře. Bylo to hodně slušné utkání," zhodnotilvstřetnutí s Istominem Berdych.

V době Berdychovy bitvy se na vedlejším kurtu střetl finský tenista ve službách Prostějova Jarkko Nieminen s Mariusem Copilem. Ani toto klání neproběhlo hladce, hned 
v prvním setu zvítězil zástupce Přerova 6:4, ale Fin se vzápětí vrátil plnou silou do hry 
a z druhé sady si odnesl výhru 6:1. Třetí rozhodující část pak ovládl 6:4 a posunul Agrofert do vedení 4:0.

Rozhodující bod mohl přinést Andreas Seppi, kterého čekalo utkání s Lukášem Rosolem. Jejich střetnutí se protáhlo na tři sety. Ital vybojoval hned ten první, ale až po 
tie-breaku. Rosola dílčí neúspěch nezlomil a hned v následné sadě dokázal srovnat na 1:1, poté co Seppiho zdolal 6:4. Klání se protáhlo do třetího setu, 
i v něm podávali oba tenisté naprosto vyrovnané výkony, proto jej musela ukončit až zkrácená hra. V ní byl šťastnější zástupce Prostějova Andreas Seppi, který přidal poslední pátý bod potřebný k obhajobě. Rozehraný boj mezi Kohlschreibrem a Sijslingem se nemusel ani dohrávat.

„Pro náš tým bylo finále velikým úspěchem. To, že dojdeme až tak daleko, jsme téměř nečekali, protože v naší skupině byla velmi silná ČLTK Praha, kterou jsme naštěstí porazili, takže jsme s finále velmi spokojeni. Škoda výsledku 5:0, čtyři zápasy byly celkem vyrovnané, mohli jsme uhrát nějaký bod," zhodnotil druhé místo svého týmu nehrající kapitán Přerova Petr Huťka mladší.

„Je těžké nastoupit proti takovému soupeři, jako je Prostějov. Zároveň je výhodou, že nejste v roli favorita a můžete jenom překvapit," popisoval Huťka.

Spokojenost a radost z titulu neskrývali ani zástupci Prostějova.

„Letošní extraliga se mi velice líbila, taky protože se nám podařilo obhájit titul. Chtěl bych poděkovat 
a pogratulovat našim hráčům, protože odvedli skvělou práci během celého týdne. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli a udrželi pohár v Prostějově. Složení našeho družstva bylo naprosto ojedinělé. S většinou hráčů jsme se setkali už vloni, kdy se osvědčili jako perfektní parťáci do týmu, proto jsme je pozvali i letos. Jedině Kohlschreiber byl nový. Sestava se nám osvědčila i letos," okomentoval výhru i složení prostějovského týmu nehrající kapitán Jiří Novák.