Na kurtech se objevila také zvučná jména. Domácí fanoušci se však nejvíce těšili na mladého prostějovského odchovance Jiřího Veselého. Ten je také nezklamal a po setech 6:4 a 6:4 porazil Marka Michaličku.

Obdobně úspěšná byla i hvězda mezi ženami Agnieszka Radwaňská. Polka si s Klárou Zakopalovou poradila hladce 6:2 a 6:1, to už Prostějov vedl 2:0 na zápasy.

„Se svým výkonem jsem spokojený. Myslím si, že po měsíční pauze to byla dobrá hra. Věřím, že jsem týmu přispěl k vítězství," usmíval se po svém utkání Jiří Veselý.

Spartě nepomohl ani Ivo Minář, který svůj boj s prostějovským Florianem Mayerem začal slibně. První set prohrál až po tiebrieku, ale v tom druhém už jasně dominoval Němec, který jej ovládl 6:1. O čest pražského týmu se nakonec postarala Barbora Záhlavová-Strýcová, když po jasné hře porazila Kristýnu Plíškovou 6:1 a 6:2.

I v posledních dvou zápasech dominovali prostějovští tenisté. Philipp Kohlschreiber udělil Ivo Dodogovi v první sadě dokonce kanára.

Chorvat duel poté zdramatizoval, ale i ve druhém setu prohrál, i když až po tiebrieku. Vítězství Prostějova pak pojistil Jarkko Nieminen, který udolal Michala Konečného 6:4 a 6:4.

Rozhodnutý zápas pak doplnilo ještě střetnutí v ženské čtyřhře. Smitková s Plíškovou vyzvaly Zakopalovou a Siniakovou.

Ale i v tomto případě převážila prostějovská kvalita. Sparťanky se jako první ujaly vedení po výhře 7:5, ale v následujícím setu se Plíškové se Smitkovou podařilo srovnat. Třetí sadu pak Prostějovanky ovládly 10:6.