„Jsem rád, že jsme takovým způsobem vstoupili do nového roku. Dostávali jsme Brno pod tlak, rozhodla vysoká úspěšnost střelby, zvláště trojky," usmíval se po utkání domácí lodivod Zbyněk Choleva.

Hanáci vstoupili do zápasu Markovou trefou, ale Jones dokázal ještě srovnat na 2:2. Šteffel se Slezákem ale domácí už od soupeřů odpoutali a Markova trojka znamenala dokonce veden11:6. Pět bodů si vzápětí připsal i Palyza, to už byli Orli ve svém tradičním tempu. První desetiminutovku pak jasně ovládli v poměru 27:18.

Podobný průběh měla i druhá část duelu. Kouřilův trestný hod dostal Hanáky do desetibodového vedení. Pavel Slezák pak svým dvanáctým bodem dostal svůj tým do vedení 32:18. Rozstřílel se i Roseboro. Trojkou se blýskl i Tomanec. Cholevův tým tak v poločase vedl 51:36.

V třetí části nastříleli Hanáci dalších devětadvacet bodů. Šteffel, Marko a Tomanec jasně ukázali brněnskému týmu, kdo je v Prostějově doma. Hosté neměli sebemenší šanci na úspěch. Bodově se prosadil i Jaroslav Prášil, bývalý kapitán Prostějova v brněnském dresu snížil manko svého týmu na dvacet bodů. V závěru třetí části přidal trojku i Petr Dokoupil, to už Orli vedli 74:47.

Poslední desetiminutovka byla z pohledu domácích tou nejslabší části zápasu, přesto ji přesvědčivě ovládli 21:12. Roseboro hned ze začátku této části zaznamenal dvě trefy a celkově se dostal na dvacet čtyři vstřelených bodů. Do hry se dostali i mladí hráči a tak jednu z prvních tref v prostějovském dresu si připsal také syn trenéra Cholevy Adam. Hranici sta bodů pak překonal přesně mířenou trefou David Šteffel.

„V první půli drželo domácí procento střelby, kdy měli úžasné trojky, z devíti dali sedm. V šatně jsme si řekli, že budeme pokračovat v obraně a dalších činnostech a podařilo se nám přiblížit na třináct bodů. Bohužel Prostějov zapnul v obraně na takovou míru, že tam měl úsek pěti zisků za sebou a z toho poměrně rychle ve třetí čtvrtině rozhodl," řekl lodivod Brna Tomáš Pětivlas.

„Trojkami jsme uvolňovali prostor pod košem. Jediné, co nás brzdilo, byla aktivita Brna pod útočným košem, kdy jsme jim dovolili sedmnáct útočných doskoků. První poločas jsme odehráli ne v úplně plném tempu, o poločase jsme si řekli, že zvýšíme obrátky, a to se ve třetí čtvrtině povedlo a tam jsme zápas rozhodli," zhodnotil sobotní bitvu Zbyněk Choleva.

Ariete Prostějov – MMCITÉ Brno 101: 63 (27:18, 51.36, 74:47)

Hráč utkání: Brett Roseboro. Nejlepší střelci: Roseboro 24, Tomanec 16, Slezák 12 – Egwuonwu 13, Jones 11, Norwa 8. Rozhodčí: Hošek, Heinrich, Holubek. Fauly: 17:18. Trestné hody: 11/13 – 7/12. Trojky: 10:6. Diváků: 430.