Tým kolem Jiřího Welsche letos prohrál pouze jednou. Jako jediný dokázal v nadstavbové části vyplenit orlí hnízdo. Minulou středu si svěřence trenéra Cholevy absolutně vychutnal. Okleštěný prostějovský kádr dokázal držet krok s lídrem Mattoni NBL pouze v první čtvrtině. poté se už projevila únava a úbytek sil.

„Nymburk je lepším a širším týmem. Nyní nás potkal dvakrát rychle za sebou. Vždy chceme podat co nejlepší výkon, ale rozhodně jsou pro nás významnější zápasy, jako byl ten v Děčíně nebo potom doma s Kolínem. S Nymburkem chceme předvést hlavně dobrý basketbal," řekl prostějovský kouč Choleva. Jeho tým trápila malá zranění, která nejsou v nízkém počtu hráčů nebezpečná pro celek. „Stále máme určité problémy, ale věřím, že bude vše v pořádku," prozradil Choleva.

Na utkání s úřadujícím mistrem se těší i samotní hráči. „Pro mě osobně a myslím si, že i pro nás pro všechny je to spíš výhoda, hrát s favoritem. Jdeme do zápasu s tím, že nemáme, co ztratit. Můžeme jenom překvapit. Na hru proti Nymburku člověk nepotřebuje zvláštní motivaci," vysvětloval Ondřej Kohout pikantnost souboje s vládcem českých palubovek.

Utkání začne ve středu od 18 hodin. Doma se Orli naposledy v nadstavbové části ukáží v neděli, kdy přivítají Kolín.