„Trošku omladíme. Chceme postavit perspektivní tým s tříletým výhledem. Do sestavy se posunou mladí talentovaní hráči, kteří mají předpoklady výkonnostního růstu," uvedl pro klubové stránky předseda Ariete Prostějov Ivan Pospíšil.

Hanáci chtějí příští sezonu stavět na podkošové trojici Švrdlík, Nečas a Kohout. Pospíšil s Cholevou počítají také s dvojicí rozehrávačů Slezák a Marko. Jisté angažmá má také Vojtěch Bratčenkov. Na křídlech jej pak doplní mladá krev. Orli vsadili na Martina Nováka z Jindřichova Hradce a svitavskou dvojici Marek Sehnal a Ondřej Peterka. „Musíme snížit rozpočet. Přesto věřím, že v lize budeme hrát dobře," doufá Ivan Pospíšil.

Kouč Orlů Zbyněk Choleva však dobře ví, že zapracování nových hráčů do rozjetého mužstva nebude lehké." Kluci mají v sobě potenciál a velkou motivaci. Uvědomují si svoji šanci. Přál bych si, aby si tým sedl jako v předešlých sezonách. Zkušení těm mladým pomůžou," řekl pro týmové stránky trenér Prostějova.

Další posilou hanáckého celku bude Michal Křemen. Bývalý hráč mistrovského Nymburku přichází do Prostějova z kyperské Nikosie. Na jihu si udělal dobré basketbalové jméno, když se probojoval do all star týmu kyperské ligy. Nyní se pokusí napodobit tento úspěch na českých palubovkách.