Duel byl ale do své poloviny vyrovnaný. Vstup do klání měli sice lepší domácí, kteří se Brooksovou zásluhou dostali rychle do vedení, ale Prostějov dokázal na tento stav odpovědět. První čtvrtinu tak rozhodl až  v jejím závěru Šoula se Zuzákem. Lvi zvítězili 23:14.

Hned ve druhé části se ale Hanáci vzpamatovali a předvedli skvělý basketbal, kterým Jindřichův Hradec zatlačili do defenzivy. Domácí si přitom vytvořili desetibodový náskok, ale skvěle mířící Sehnal společně se Simmonsem a trojkovým Dokoupilem manko Prostějova rychle umazávali.
Fitzpatrick pak svým devátým bodem srovnal na 48:48 a vzápětí dostal svůj tým i do těsného vedení.

Nápor Orlů, ale zastavila poločasová přestávka, a to doslova. Po návratu na palubovku opět sebral iniciativu Jindřichův Hradec. Už polovině třetí části zajistil tříbodovým hodem vedení Lvům Šustek. Ve stejnou chvíli se přestalo Hanákům střelecky dařit a do konce čtvrtiny se už ani jednou neprosadili. Třetí část tak skončila hrozivým dílčím výsledkem 28:9, který se promítl i do celkového skóre. Orli po půlhodině hry prohrávali 77:59 a o vítězi bylo opět předčasně rozhodnuto.

Cholevovi svěřenci se ale nevzdávali a zkusili se  v poslední části ještě poprat o důležitou výhru. Domácí Lvy dokonce Orli přehrávali a byli i střelecky úspěšnější, ale pouze o pět bodů. To Jindřichovu Hradci stačilo  k pohodlné výhře 101:88.

Jindřichův Hradec – Prostějov 101:88 (23:14, 49:50, 77:59)

Nejlepší střelci: Zuzák 21, Brooks 19, Šoula 18 – Simmons 18, Fitzpatrick 17, Sehnal 15. Rozhodčí: Kurz, Salvetr, Znamínko. Fauly: 21:24. TH: 21/29 – 9/18. Trojky: 8:11.