V Prostějově se bojovalo až do poslední vteřiny utkání. Domácí celý zápas tahali za delší konec provazu a duel nakonec dovedli do vítězného konce.

„Trochu jsme překvapili i sami sebe. Do extraligy jsme šli s nepříliš velkými nadějemi a zatím se nám nadmíru daří," připomněla prostějovská Renata Havlová stoprocentní bilanci svého družstva. Prostějov ze dvou utkání vytěžil maximální počet bodů. „V neděli jsme byli celou první půli nahoře, pak se to však vyrovnalo a se Znojmem jsme se tahali. Rozhodli jsme košem asi dvě minuty před koncem. Byly to nervy," popsala Havlová.

Modří sloni tak po minulém úspěchu s Brnem opět padli. „Neřekl bych, že jsme byli s Prostějovem horší a zasloužili si prohrát. Soupeři to tam bohužel víc padalo," uvedl znojemský hrající kouč Jiří Podzemský a soupeře pochválil.

„Prostějov má mladé šikovné hráče. Čekal jsem, že bude lepší než minulý rok, kdy skončil poslední. Jeho hráči jsou perspektivní," dodal Podzemský.

Prostějov, SK RG : Znojmo Modří Sloni – 25:24 (15:12)

Rozhodčí: Zuzana Maňáková + Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Havlová Renata 5, Lorencová Kateřina 4, Zelinková Kateřina 3 – Podzemský Jiří 7, Zábojová Klára 5, Veselý Tomáš 4.

Tabulka

Tabulka

Ve čtvrtém dějství extraligy změří síly 13. prosince tým Brna s Prostějovem a Znojmo hostí Kolín.