Nejprve bude hrát každý tým s každým dvakrát 25 minut a následně budou probíhat střetnutí o konečná umístění. V 9 hodin zahájí turnaj prostějovští a napajedelští házenkáři.

Trenér mužstva TJ Sokol II Prostějov, Alois Jurík, který přešel na začátku letošního léta k prostějovskému týmu z TJ Sokol Kostelec na Hané, bude mít pro turnaj k dispozici úctyhodný počet jednadvaceti hráčů. V brance se budou střídat Hrubý se Zacpalem v poli Bečička, Budík, Burget, Chytil, Gazdík, Jura, Juráček, Jurečka, Michal s Tomášem Juríkovými, Kosina, Kozlovský, Mikulka, Münster, Ordelt, Procházka, Raška, Šestořád a Valach.

„Je to náš kompletní hráčský kádr pro druholigovou sezonu 2013 – 2014, na turnaji se protočí všichni, musím mít dostatečný přehled o současné formě všech svých svěřenců. Vždyť nový ročník druhé ligy začne už o předposledním zářijovém víkendu," říká kouč mužstva TJ Sokol II Alois Jurík.

Starší dorostenci TJ Sokol II Prostějov se připravují pod vedením trenéra Josefa Zedníčka též na novou mistrovskou sezónu. Vyvrcholením jejich přípravy bude také turnaj, který proběhne ve stejné prostějovské hale o týden později, v soboru 14. září. Mladým Prostějovanům přijedou soupeři z Olomouce, Přerova a Napajedel. (kdl)