„Myslím si, že to byl pěkný zápas pro diváky plný úspěšných trojek, protiútoků a smečí, zajímavý a napínavý až do konce," pochvaloval si lodivod Kolína Predrag Benaček.

Za výhru byl pak rád trenér Prostějova Zbyněk Choleva: „Jsme hodně rádi za vítězství, protože utkání neprobíhalo vůbec podle našich představ. Na druhou stranu jsme nečekali bůhvíco, protože chyběl Honza Tomanec a Pavel Slezák nastoupil s podvrtnutým kotníkem, že to jen zkusí. Nakonec se dostal do takového rauše, že vydržel téměř celé utkání."

Zápas začal mini soubojem Šteffla a Machače. Oba se v prvních minutách předháněli ve větším počtu vstřelených košů. Pak se na hřišti projevila přítomnost Pavla Slezáka, který trojkou poslal Orly do vedení 11:6. Kolín však otočil na 11:13 a přetahovaná pokračovala prakticky celou první část. Na jejím konci Lukáš Palyza zajistil domácím vedení 22:18.

O to Hanáci přišli hned zkraje druhé desetiminutovky. Než se nadáli, prohrávali 22:23. Palyza, Slezák a Šteffel však vzali vše na sebe a Kolínu utekli, a to až na rozdíl deseti bodů. Vše se zdálo být jasné, ale nebylo.

Po změně stran se začali hosté opět lepšit. Hanáky však držel nad vodou výborný Roseboro, který si nakonec připsal sedmadvacet bodů. Dařilo se i Palyzovi. Kolín navíc přišel vinnou faulů o Aušprunka. Ale ani to Benačkův tým nepoložilo. Naopak své manko stáhl jen na čtyři body.

Závěrečná část tak byla velmi dramatická. Kolín zásluhou Ličartovského srovnal na 76:76. Tento stav odstartoval střelecké hody a doslova přetahovanou o vedení. V závěru základní hrací doby dal Šteffel pouze jeden trestný hod a rozhodnout mohli hosté. Ličartovský však koš neproměnil a na řadu přišlo prodloužení.

V něm se poprvé střelecky probudil Roman Marko a jako správný kapitán dal hned dvě trojky. To napomohlo Orlům k celkovému vítězství, které se vyšplhalo do závratných čísel 109:103.

„Když jsme jeli do Prostějova, musím říct, že jsme přemýšleli o vítězství. Vývoj utkání byl přesně takový, jaký jsem předpokládal. V poslední čtvrtině hráli naši čerství hráči, prostějovští už byli lehce unavení a my jsme získali na chvíli vedení a měli pak v konci i poslední střelu, kterou Ličartovský nedal. V prodloužení to vzal na sebe Roman Marko, vstřelil dvě trojky a tím dal vítr do zad domácím, kteří už si závěr zkušeně pohlídali," krčil rameny Predrag Benaček.

S tím souhlasil také Zbyněk Choleva: „Kolín hrál velmi dobře, hlavně v druhé půl, tam nám docházeli síly, protože jsme hráli v užší rotaci. Naštěstí pro nás nedali poslední střelu a v prodloužení úřadoval Roman Marko. Dnes jsme hlavně v obraně byli horší než obvykle."

Ariete Prostějov – BC Geosan Kolín 109:103 (22:18, 43:34, 66:62, 91:91)

Hráč zápasu: Roseboro (Prostějov). Nejlepší střelci: Roseboro 27, Slezák 25, Palyza 24 – McEachin 17, Machač 16, Ličartovský, Skinner, Glover 14. Rozhodčí: Matějek, Nejezchleb, Kapaňa. Fauly: 19:29. TH: 26/34 – 15/18. Trojky: 11:8. Diváků: 530.