„Brno hrálo lépe než my, dalo více bodů zpod koše, spoustu bodů z druhých šancí po útočných doskocích, kterých mělo dohromady šestnáct. My jsme nebyli schopni poslat si míč, a když už jsme jej poslali, tak jsme nevystřelili,“ zlobil se po zápase prostějovský kouč Zbyněk Choleva.

Prostějovu k triumfu nepomohla ani staronová posila Dylan Talley.

„Vrací do prostředí, které zná. Navíc hrál pod trenérem Zbyňkem Cholevou, což je další výhoda. Rychle zapadne do systému, což potřebujeme,“ prohlásil o jeho příchodu generální manažer prostějovského klubu Petr Fridrich.

Orli ale už zkraje sobotního zápasu museli dohánět brněnský náskok. Velmi se dařilo domácímu Waremu, který si hned v první desetiminutovce připsal osm bodů. Hlavně díky němu ji MMCité ovládlo 23:17.

Ve druhé části vrátil Prostějov do hry právě Talley, ale Nehybova trojka znovu pomohla domácím odskočit. Snažil se i Jacobs, když si připsal šest bodů, ale na srovnání stavu ani to nestačilo. V poločase Hanáci prohrávali 41:32.

První minuty druhé poloviny byly ve znamení mazání prostějovského manka. Cholevův tým se dostal na dostřel čtyř bodů. Největší zásluhu na tom měl opět Jacobs, ale Brno si své vedení nakonec pohlídalo a ještě jej navýšilo na 66:53.

Poslední část duelu opět patřila skvěle hrajícímu Wareovi. Své střelecké skóre upravil na osmnáct bodů a dovedl Brno k důležité výhře 86:77 nad stále se trápícím a tápajícím Prostějovem.

„Byli jsme jaloví, na rozdíl od Brna, které, když jsme se dostali v druhé půli na dostřel, nás hned potrestalo. Vyrovnali jsme se na ztráty, ale ne na počet vystřelených trojek, hráli jsme pomalu, nevyhověli jsme si. Byli jsme měkcí, pomalí v okolí koše, odkud jsme dostali skoro čtyřicet bodů,“ zdůraznil hanácký lodivod.

Cholevovi svěřenci se na domácí palubovce pak ukáží v pátek, kdy s Opavou sehrají semifinále Českého poháru.

Brno - Prostějov 86:77 (23:17, 41:32, 66:53)

Nejvíce bodů: Ware 18, Kozina 15, Turman 14, Tomanec a Křemen po 12, S. Simpson 11 - Sehnal 18, Simmons a Jacobs po 16, Talley 10. Rozhodčí: Hruša Petr, Blahout Petr, Holubek Tomáš. Chyby: 19:21. TH: 10/6:24/20. Trojky: 12:3. Doskoky: 40:35. Diváků: 438.