„V prvé řadě gratuluji Pardubicím k výhře. Nám se dařilo víceméně do třetí čtvrtiny, pak se to zlomilo, když nás Pardubice postupně bod po bodu dohnaly," smutnil na klubovém webu kouč Prostějova Zbyněk Choleva.

Hned první čtvrtina přinesla vyrovnaný boj. Vstup do utkání měli díky Slezákovi a Štefflovi lepší hosté, ale Pardubice držely s Prostějovem krok. Švrdlík srovnal na 5:5 a Půlpán poslal domácí dokonce do vedení. To jim trojkou sebral Roman Marko. Beksa však závěr první desetiminutovky zvládla lépe a ovládla ji 13:11.

Druhá část však už patřila Orlům, i když nejprve navýšil vedení domácích Autrey. Slezák snížil manko svého týmu jen na jeden bod. Petr Dokoupil pak trojkou poslal do vedení Hanáky. Autrey však znovu zazlobil. Pak vzal vše do svých rukou Pavel Slezák a první poločas díky němu patřil Cholevovu týmu 34:29.

O své vedení přišli Orli už po dvou minutách druhého poločasu. Dušan Pandula svým celkově šestým bodem vrátil Pardubice do zápasu. Marko trojkou okamžitě odpověděl. Přetahovaná tak pokračovala dál. Koše postupně dávali téměř všichni bývalí Orli v pardubických službách, tedy Pandula, Švrdlík i Kohout. Po třiceti minutách hry, tak i jejich zásluhou vedly Pardubice 50:47.

Poslední čtvrtina pak už byla plně v režii domácích. Půlpán, Autrey a Švrdlík sebrali Prostějovu naději na jakýkoliv úspěch hned zkraje čtvrté desetiminutovky. Pardubice brzy vedly o deset bodů a svůj náskok postupně zvyšovaly až na konečných 75:60.

„Nám se přestalo dařit ve střelbě z tříbodové vzdálenosti. Celkově se mi zdál druhý poločas, zejména pak čtvrtá čtvrtina, jako jedna z těch nejméně povedených v letošní sezoně. Nedařilo se nám skoro nic," povzdechl si Zbyněk Choleva.

Naopak spokojený byl kouč Pardubic Tomáš Bartošek: „Já jsem velmi potěšen z našeho týmového výkonu, celý tým makal a bojoval, a to si myslím, že rozhodlo. Rozhodovalo se zejména ve třetí čtvrtině, kdy jsme neztratili hlavu a postupně Prostějov dohnali. Rozhodovalo se hlavně na obranné polovině hřiště. Jsem opravdu rád za náš bojovný a trpělivý výkon."

BK JIP Pardubice vs. Ariete Prostějov 75:60 (13:11, 29:34, 50:47)

Body: Autrey 17, Wall 12 ,Pandula 12, Půlpán 11, Švrdlík 11, Kohout 4, Příhonský 3, Kotas 3, Nečas 2 – Roseboro 14, Marko 12, Slezák 11, Tomanec 7, Dokoupil 6, Šteffel 5, Palyza 3, Kouřil 2