K tomu Prostějováci přidali ještě další dva bronzy a několik „bramborových" medailí, které se snad podaří proměnit v kovy v zimě.

První den byl ve znamení sprintérských tratí ve všech plaveckých disciplínách. V rozplavbách se představilo šest našich plavců. Michal Tomeček a Jakub Cibulka, kteří startovali každý ve třech disciplínách (znak, motýlek a volný způsob), se pokaždé probojovali do finále.

„Michal Tomeček byl nakonec z finále na 50 metrů znak odhlášen, aby se mohl co nejlépe připravit na svoji hlavní disciplínu 50 metrů motýlek," upřesnil trenér Petr Adamec.

„To se nakonec ukázalo jako správný krok. Michal toto finále vyhrál a získal titul mistra ČR," dodal Adamec. Oba kluci přidali ve sprintech ještě tři bramborové medaile.

Druhý den dorosteneckého šampionátu se z dopoledních rozplaveb kvalifikovala do finále trojice našich motýlkářů. Michal Tomeček ze 3. místa a Jakub Cibulka s Katkou Praskačovou z 5. místa. V odpoledním finálovém bloku to pro naše barvy opět „cinklo".

Michal Tomeček na 100 metrů motýlek dohmátl ve vynikajícím čase 0:57,84 a vybojoval bronzovou medaili. I Jakub Cibulka si zaplaval své osobní maximum 1:00,94 a obsadil 5. místo. Na stejné pozici se umístila i Kateřina Praskačová, která dohmátla v čase 1:07,20.

Závěrečný den byl plný očekávání výsledku Kateřiny Praskačové v disciplíně 200 metrů motýlek. Z rozplaveb do finále postoupila jako čtvrtá. Ve finále dala do výkonu poslední zbytky sil a vybojovala výkonem 2:29,53 bronzovou medaili.

Pátou příčku obsadila na 200 metrů prsa Martina Skoumalová výkonem 2:52,77. Přek­vapením bylo finále Ondřeje Popelky v téže disciplíně. Ve svém prvním finále obsadil časem 2:41,66 7. místo.

„Celkově bylo dorostenecké mistrovství pro náš oddíl velmi úspěšné. Naši plavci vybojovali 13 finálových účastí a ty přetavili ve tři medailová umístění," komentuje Petr Adamec. Naše nejlepší ještě čeká „velké" Letní mistrovství ČR seniorů, které se uskuteční 13. – 15. 7. 2012 v Praze.

Markéta Matyášková