„Už jsem to říkal opakovaně, jakýkoliv Istanbul je v současném ženském volejbalu absolutní top. Mají k dispozici ty nejlepší možné hráčky, věhlasného trenéra Giovanniho Capraru a takové podmínky, které je předurčují každoročně bojovat o nejvyšší příčky v Champions League," popsal na klubových stránkách svého soupeře prostějovský trenér Miroslav Čada.

Sám pak potvrdil, že sebrat tomuto gigantovi pouhý set je velkým úspěchem: „Je jasně dané, že jakýkoliv jiný výsledek než 0:3 znamená proti takovému velkému favoritovi dílčí úspěch."

Agelkám se v letošní nabité skupině Ligy mistryň nedaří tolik jako v loňské sezoně. Hanačky mají na svém kontě pouhý zisk jednoho setu. To by v úterý rády v Turecku změnily.

„Cítíme, že by to i v Istanbulu chtělo získat aspoň jeden set, jakkoliv půjde o nesmírně náročnou věc. Neradi bychom soutěž letos opouštěli bez bodu a se skóre 1:18, byť i tohle se v konkurenci tří ohromně silných soupeřů může stát," přiznal Miroslav Čada.

Agelky ani jejich trenér však předem nevěší hlavy, v Istanbulu se chtějí o úspěch porvat. „My uděláme maximum, abychom na Eczacibasi svedli co nejvyrovnanější partii a zanechali tam pozitivní dojem. V Olomouci jsme prokázali slibnou formu, tak uvidíme," přemítal Čada.

Zápas mezi českým Davidem a tureckým Goliášem začne v úterý v 16 hodin v Istanbulu.