Předcházel mu večerní závod Memoriál Jana Veselého na okruzích po Hlavní třídě v Ostravě-Porubě a v obou případech závodníci TUFO-PARDUS Prostějova vybojovali umístění na pódiu kategorie U23. V neděli vyjel Karel Tyrpekl druhé místo, o den dříve dojel Denis Rugovac čtvrtý.

Tým se postavil na start obou závodů ve složení Karel Tyrpekl, Tomáš Bárta, Marek Dolníček, Wojciech Pszczolarski, Daniel Babor, Luděk Lichnovský a Denis Rugovac. V sobotním divácky velmi atraktivním závodě si nejlépe vedl Denis Rugovac, když mu jen těsně unikly stupně vítězů a skončil čtvrtý. Tomáš Bárta, který celkově obsadil sedmou příčku, ale v kategorii do 23 let skončil třetí.

V neděli byl na programu další díl nejvyšší české soutěže. Závod vedl zvlněným terénem a byl fyzicky velmi náročný. Tempo po celou dobu udával nejlepší český tým Elkov Author a postupně se snažil zredukovat peloton. V závěru závodu začali závodníci z pelotonu útočit a na čele se vytvořila skupina deseti jezdců, mezi kterými byl i Karel Tyrpekl. Ten ale v závěru nedokázal zareagovat na útok pozdějšího vítěze Dominika Neumana z Elkovu Author, když společně s vítězem kategorie U23 Vojtěchem Řepou (Topforex-Lapierre) a dalšími dvěma závodníky odjeli z vedoucí skupiny. Karel nakonec projel cílem jako sedmý, v kategorii U23 mu však patřilo velmi dobré druhé místo.

„Závod nebyl pro náš tým, který je v přípravě na velké dráhové závody, svým profilem úplně ideální. Lídrem týmu byl Karel Tyrpekl, který umí v takovém terénu ukázat své kvality. Kluci se mu snažili připravit pozici pro útok, čekali jsme ho od závodníků Elkovu. Když opravdu začali útočit, Karel plnil svůj úkol a byl součástí první skupiny. V závěru mu pak chyběly síly, přesto se druhé místo v kategorii U23 počítá a Karel ukázal, že v této kategorii u nás patří ke špičce,“ řekl k závodu sportovní ředitel prostějovského týmu Michal Mráček.

Druhým nejlepším závodníkem byl Tomáš Bárta na 19. místě, na 31. místě dokončil Luděk Lichnovský a o dvě místa za ním dojel Marek Dolníček. (zv)