Tři dny po drtivé prohře v Lize Mistryň se svěřenky Miroslava Čady vrátily do ligové reality.

Navzdory nevýraznému výkonu ale Hanačky zvládly duel proti Frýdku ve třech setech.

„Náš výkon nebyl ideální. Chtěli jsme dát volno hráčkám, které odtáhly několik posledních těžkých zápasů. A holkám, co místo nich naskočily, se dnes po pravdě tolik nedařilo,“ přiznal asistent trenéra Lubomír Petráš.

V prvním setu domácí tým často chyboval a do koncovky vstupovaly týmy za stavu 22:22. Na závěr sady ale Prostějov nasadil všechny opory a překvapení se tak nekonalo.

„Úvodní set nebyl z naší strany vůbec dobrý, dělaly jsme spoustu zbytečných chyb nejen na podání. Pozitivní je, že se nám i tak povedlo zvládnout těsnou koncovku a potom šel výkon celého družstva už nahoru,“ podotkla kapitánka družstva Kathleen Weissová.

Na začátku druhého setu ještě chvíli pokračoval matný výkon Hanaček, ale ve druhé polovině už Prostějov dominoval. Výsledkem byla výhra 25:14. I ve třetím setu dokázaly domácí hráčky zápas kontrolovat a nakonec vyhrát za 63 minut 3:0.

„Následně se tým rozjel a lépe fungoval až do konce utkání i v prostřídaném složení s mladšími hráčkami,“ konstatoval asistent trenéra Petráš.

Další domácí utkání čeká Prostějov už ve čtvrtek, kdy v dalším hanáckém derby vyzve rivalky z Olomouce.

VK Prostějov – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0

Sety: 25:22, 25:14, 25:19. Rozhodčí: Grabovský, Horký. Čas: 63 minut. Diváci: 250.

Prostějov: Zatloukalová, Emontsová, Kozmík, Horká, Kossányiová, Trnková, libero Slavíková. Střídaly: Kovářová, Weissová. Trenér: Miroslav Čada.
Frýdek: Kavková, Pavelková, Kvapilová, Kukučová, I. Vašinová, Mitregaová, libero Radivojevičová. Střídaly: Šprochová, Blasiaková, Sobotíková. Trenér: Leopold Tůma.