Zápas v Itálii přinesl zajímavou podívanou. Svěřenky trenéra Čady ukázaly, že mohou hrát vyrovnané utkání i s nejlepšími kluby starého kontinentu. Obzvláště ve třetím a čtvrtém setu byly pro Cortese nepříjemným soupeřem, který se rval o první body v Lize mistryň.

„Určitě byla velká škoda, že holky ve Ville nezískaly alespoň jeden bod do tabulky. Zasloužily si jej, protože tři ze čtyř setů odehrály dobře. Rozhodovaly až vyrovnané koncovky. Konečný výsledek 1:3 rozhodně nebyl naším maximem. Z toho utkání si však musíme vzít pozitivní věci a co nejlépe se připravit na odvetný souboj. Výkonnostně jdeme nahoru, máme výhodu domácího prostředí a rozhodně budeme chtít Cortese na vlastní palubovce porazit. Když odečtu závěrečný nesmírně těžký zápas na Rabitě Baku, máme teď vlastně předposlední šanci reálně ve skupině bodovat," vylíčil situaci svých svěřenek asistent trenéra VK Prostějov Ľubomír Petráš.

Hanačky mohou rozhodně úspět, ale musí zopakovat dobrý výkon z minulého týdne. K tomu by jim mělo pomoct i domácí prostředí podpora prostějovských fanoušků. Cortese je velmi těžký soupeř.

„Jde o špičkový tým italské A1 i v rámci klubové Evropy. Těží z výborné organizace hry, propracovaného systému obrany a výškové převahy, neboť v kádru má hned šest hráček nad 190 centimetrů. Tím pádem útočí z velké výšky a složitě se překonávají jejich bloky. Přesto jsme v Itálii dokázali sílu Villy do jisté míry eliminovat a tím svést vyrovnanou partii. Povedlo se to díky hernímu zlepšení oproti předešlým utkáním, tuhle formu je potřeba přenést i do domácí odvety," zdůraznil pro klubový web trenér VK Miroslav Čada.

Agelky mají za sebou poměrně náročný týden po prohře v Cortese musely sehrát dvě utkání v rámci české extraligy. V pátek si snadno poradily se Slavii Praha 3:0 na sety, ale v sobotu je potrápil Olymp, kterému moc nechybělo k senzační výhře. Hanačky nakonec udolaly i druhý tým loňské extraligy a dále jsou jediným neporaženým celkem nejvyšší české soutěže. Úspěch by chtěly zažít i v bitvě s evropskou špičkou a dnešní zápas bude vhodnou příležitostí.

Zda se domácím hráčkám podaří favorita potrápit nebo mu dokonce sebrat body bude jasné již ve středu od 18 hodin.