Zápas Brňanky nezačaly vůbec dobře a za dvě minuty hry prohrávaly při servisu Lucie Törökové už 0:7. Z počátečního šoku se už nedokázaly dostat a Prostějov celou sadu sledovaly z povzdálí.

„Rychlý náskok měl určitě na zápas vliv. Holky od začátku dobře servírovaly a útočily. Soupeř tak byl neustále pod tlakem a brněnský tým navíc nezahrál dobře,“ hodnotil utkání kouč Prostějova Miroslav Čada, který ještě před dvěma lety vedl brněnské družstvo.

Hanačky ve čtvrtek v Brně poskládaly improvizovanou sestavu. Ke dlouhodobě chybějící nahrávačce Soni Novákové se přidala absence smečařky Juliany Valentové a kapitánky týmu Milady Spalové.

„Nedokázali jsme využít prostějovské změny v sestavě. Je to špičkový tým. Vůbec jsme se neprosadili v útoku. Když se na smeči nedaří Vendule Strakové, tak nemůžeme vyhrát,“ krčil rameny brněnský trenér Ondřej Marek.

Právě brněnskou univerzálku Strakovou dokázal prostějovský blok v pohodě uhlídat. Její body potom Brnu v závěrečném účtování chyběly.

„Chtěl jsem, aby si holky vyzkoušely některé herní varianty pro sobotní zápas s Olomoucí, ale to se nám vůbec nepodařilo,“ dodal Marek.

Jeho protějšek Čada se naopak mohl potěšeně usmívat.

„Byl jsem maximálně spokojený s výkonem Törökové, Ssuschkeová, Glassové a dobře hrála i Nnamaniová,“ chválil své hráčky zkušený volejbalový stratég.

Podobný výkon jako v posledním vzájemném duelu Královopolanky nezopakovaly. Ve finále Českého poháru Brno zápas na prostějovské palubovce dotáhlo až do tie brejku.

„Všichni doufali, že se zopakuje tento parádní výkon. To ale byla souhra náhod, protože nám všechno vycházelo a Prostějov hrál váhavě,“ uzavřel Marek.