Na programu byly disciplíny stíhací závod jednotlivců, stíhací závod družstev, bodovací závod a scratch. Prostějovští závodníci získali aspoň jeden mistrovský titul v každé z těchto disciplíny a stíhacímu závodu družstev naprosto dominovali, když ovládli tři ze čtyřech kategorií, ve kterých některý ze závodníků v modrožlutých barvách startoval.

Nejvíce mistrovských titulů získala žákyně Patricie Müllerová, která nedala žádné ze soupeřek v individuálních disciplínách šanci. Další tituly získali kadetka Gabriela Bártová ve scratchi a bodovačce, junior René Smékal ve scratchi, žák Stanislav Pátík v bodovačce a Radovan Štec mezi kadety také v bodovačce, k čemuž přidal ještě titul ze stíhacího závodu jednotlivců.

Ve stíhacím závodě družstev tým TUFO-PARDUS Prostějov dominoval kategoriím žáků, kadetů a juniorů, děvčata ve společné kategorii žákyň a kadetek získala stříbro. Žákovský tým startoval ve složení Vojtěch Koblížek, Stanislav Pátík a doplněn byl dvěma závodníky z týmu Kovo Praha Richardem Kobrem a Robertem Kobrem.

V kadetech na nejvyšší stupínek vystoupali Matyáš Koblížek, Radovan Štec, Petr Kovařčík a Ondřej Pokorný, všichni jsou přitom odchovanci Prostějova. V juniorech startovali ve vítězném družstvu Lukáš Kolařík a René Smékal, které doplnil Filip Řeha (Force Team Jeseník) a David Vitner (Roman Kreuziger Cycling Academy), když prostějovský Max Müller nemohl startovat z důvodu zranění při pádu ve scratchi. Dívky, které nestačily pouze na tým TJ Stadion Louny startovaly ve složení Gabriela Bártová, Patricie Müllerová a Eliška Grulichová s hostující Adélou Pernickou z Bike Pro Racing.

„Forma našich závodníků na MČR byla skvělá a všichni prodali, co v nich je. Je to pro ně zaslouženou odměnou za práci odvedenou v tréninku a zodpovědný přístup. Z výsledků máme samozřejmě radost naše dresy byly vidět a počet titulů a medailí je opravdu velký. Nebudeme ale usínat na vavřínech, stále je na čem pracovat. Prozatím však víme, že jdeme správnou cestou a stále patříme mezi nejlepší mládežnické týmy u nás,“ měl radost trenér prostějovské mládeže Martin Cetkovský.

Cyklisté prostějovského profi týmu závodili v Maďarsku.
Cyklisté přivezli z Maďarska dvě slušná třináctá místa

MEDAILE CYKLISTŮ SKC PROSTĚJOV

ZLATO: 3x Patricie Müllerová (ITT, Bod., scratch) a Radovan Štec (ITT, Bod., TTT)

2x Gabriela Bártová (Bod., scratch), René Smékal (TTT, scratch), Stanislav Pátík (Bod., TTT),

1x Vojtěch Koblížek (TTT), Matyáš Koblížek (TTT), Petr Kovařčík (TTT), Ondřej Pokorný (TTT), Lukáš Kolařík (TTT)

STŘÍBRO: 1x Vojtěch Koblížek (Scratch), Radovan Štec (Scratch), Gabriela Bártová (TTT), Patricie Müllerová (TTT), Eliška Grulichová (TTT),

BRONZ: 1x Vojtěch Koblížek (ITT), Gabriela Bártová (ITT), René Smékal (ITT), Matyáš Koblížek (ITT)