„Šlo o kvalitní zápas, který měl svůj přínos pro nás a věřím, že určitě i pro domácí. V první sadě jsme byli lepší a vyhráli ji docela jasně, druhý i třetí set měly vyrovnaný průběh a rozhodly koncovky jednou v náš prospěch, podruhé v soupeřův. Čtvrtý set pak byl z časových důvodů zkrácený jen do dvaceti bodů a hladce patřil nám," zhodnotil utkání prostějovský kouč Peter Goga pro klubový web.

Na ostravské palubovce se ukázaly i hráčky, které se objevily v přípravných utkáních Agelek vůbec poprvé. Jednalo se o kubánskou dvojici Matienzovou s Rodriguezovou a reprezentantku Trnkovou.

„Tři holky, které se k družstvu připojily až teď, potřebujeme co nejrychleji zabudovat. Proto je dobře, že jsme s nimi mohli absolvovat ještě před ligovým utkáním aspoň jeden přátelák, prospěje to sehranosti," těšilo prostějovského lodivoda.

Před pátečním utkáním proti Šternberku tak prostějovské volejbalistky úspěšně zkoušely sehranost družstva. „Podstatné je, že jsme si mohli vyzkoušet spoustu potřebných věcí proti dobrému mančaftu. Celkově měl tento zápas rozhodně svůj význam, jsme za něj rádi," dodal Peter Goga.

TJ Ostrava – VK AGEL Prostějov 1:3 (-19, –23, 23, –12)

Sestava: Hindriksen, Matienzo, Trnková, Basa, Emonts, Frigo, libero Kovářová – Gambová, Rodriguez, Tinklová. Trenéři: Peter Goga a Lubomír Petráš.