„V sestavě, ve které jsme byli, tak ten výkon nebyl špatný. Na perimetru jsme v podstatě hráli s juniorya myslím, že se toho zhostili velmi dobře. V okamžiku, kdy Jindřichův Hradec působil podceněným dojmem, tak jsme šli přes ně,“ popisoval zápas kouč domácích Zbyněk Choleva.

Hanáci měli skvělý vstup do zápasu. Jen v první čtvrtině hry nastříleli osmadvacet bodů a tím si vytvořili nad Jindřichovým Hradcem devítibodový náskok.

Doteky módy zaplnily Národní dům, bodoval v nich prostějovský talent.
Prostějov a město módy? Chybí zde butiky i zájemci o studium

Své vedení si pak Cholevovi svěřenci udržovali i ve druhé části. V zápase už prakticky o nic nešlo. Jindřichův Hradec se zachránil a Prostějov má naopak jistou barážovou účast. Takže, když Hanáci hlavně zásluhou skvěle střílejícího Jacobse o poločasové přestávce vedli 44:37, tak vše nasvědčovalo, že přijde druhá Orlí výhra v sezoně.

Cholevovi svěřenci navíc zvládli i začátek druhého poločasu, ale svůj náskok postupně ztráceli, až Lvi Brooksovým košem srovnali na 57:57. Trojka v podání mladíého ostrosřelce Váni však vrátila vedení domácím. Ti tak i po třiceti minutách hry vedli nad soupeřem 64:61.

Závěrečnou část však Hanáci opět nezvládli. Tawiah prakticky hned zkraje hry smazal vedení Orlů a navíc dostal do vedení svůj tým. Prostějovští mladíci Goga a Choleva, ale znovu přebrali otěže hry do rukou Orlů. Ale zkušená dvojice Zuzák – Brooks nechtěla zápas jen tak nechat Prostějovu. Jindřichohradečtí Lvi se znovu probudili a nechtěli soupeřovi dovolit ani jedinou výhru nad nimi v této sezoně.

Dva po sobě jdoucí Brooksovy koše pak už znamenaly pětibodový náskok pro hosty a zápas byl tak rázem rozhodnut, a to překvapivěs ohledem na průběh hry. Hanákům tak nepomohl ani oddechový čas.

„Aby Hradec vyhrál, musel trošku přitlačit a když přitlačil, tak jim to bohužel stačilo. V půlce nám odešli pivoti, řekl bych jak v útoku, tak i v obraně. Tam byla chyba, kdyby bychom pod košem hráli líp, tak bychom to možná zvládli a zvítězili,“ posteskl si Choleva. 

Orli Prostějov – BK Lions Jindřichův Hradec 77:85 (28:19 44:37 64:61)

Nejlepší střelci: Jacobs 24, Nábělek 15, Novák 12 – Brooks 31, Fait 15, Zuzák 11. Rozhodčí: Nejezchleb, Kapl, Komprs. Fauly: 20:17. TH: 14/17 – 4/16. Trojky: 11:13. Diváků: 248.