Trenér VK Agel Prostějov Miroslav Čada přiznal, že jeho tým měl problémy s přihrávkou, na druhou stranu byl podle jeho názoru o něco lepší v útoku.

„V Praze jsme viděli nejkvalitnější utkání. Olymp hrál velmi dobře, velice agresivně podával, velmi dobře útočil,“ prohlásil Čada.

Olymp v pátek v Prostějově marně útočil na zisk setu, dnes už byl v tomto ohledu úspěšnější. Druhou sadu však domácí celek vyhrál až po dramatické koncovce 25:23, když předtím přišel o slibný sedmibodový náskok.

„Nastoupily jsme s tím, že předvedeme kvalitní volejbal, a myslím, že jsme diváky nezklamaly. Jsme rády za předvedenou hru a hrdé na náš výkon,“ uvedla domácí kapitánka Andrea Sládková.

Setboly měly Pražanky i v třetím dějství, ale čtyři poslední míče uhrál Prostějov a zvítězil 26:24. Také závěr čtvrtého setu pak vyzněl ve prospěch hostujícího týmu, který může v pondělí získat čtvrtý titul za sebou.

„Jsme rády, že jsme vyhrály. Věděly jsme, že to bude těžké. Olymp hrál velmi dobře, špatně jsme přihrávaly, ale poradily jsme si v těžkých situacích. Těžké utkání, velmi dobrá úroveň,“ řekla prostějovská kapitánka Solange Soaresová.

„Včera jsme zahráli dobře set a půl, dnes jsme hráli velmi dobře celé utkání. Dokázali jsme se se soupeřem srovnat na přihrávce, byli jsme skoro stejní i v útoku a rozhodla větší herní zkušenost a minimum chyb soupeře. Překrásné utkání, dramatické pro diváky. Škoda nevyužité šance ve třetím setu,“ konstatoval kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Třetí utkání finálové série je na programu v pondělí od 17 hodin. V případě výhry získá Prostějov čtvrtý český titul v řadě a svou domácí sérii neporazitelnosti natáhne už na šestadevadesát utkání.

Finále – 2. utkání:

PVK OLYMP PRAHA – VK AGEL PROSTĚJOV 1:3 (-20, 23, –24, –23)

Rozhodčí: Záhorcová a Fink. Čas: 95 minut. Diváků: 300. Stav série: 0:2.

Olymp: Halbichová, Kossányiová, Sládková, Vanžurová, Kvapilová, Kallistová, libero Dostálová – Zoulová, Škrampalová. Trenér: Stanislav Mitáč.

Prostějov: Velikiy, Monzoni, Kubínová, Horká, Hrončeková, Popovič, libero Chlumská – Soares, Smák, Jovanovič. Trenér: Miroslav Čada.