„Byli jsme pod soupeřem a bylo vidět, že nám chybí šťáva. Trápili jsme se celé utkání. Měli jsme náročný program, ale nebudu se na to vymlouvat,“ konstatoval trenér VK Prostějov Lubomír Petráš.

Důležitý souboj týmů z horní poloviny extraligové tabulky ovlivnila úvodní vyrovnaná sada, ve které se skóre přehupovalo ze strany na stranu. Pražanky dokonale zvládly koncovku a obrat z 19:23 na 25:23 je dostal na koně.

Ve druhém setu se domácí tým nechytil a vypadalo to na rychlý průběh.

Prostějovské volejbalistky. Ilustrační foto
Prostějovanky těsně padly v Beverenu. Doma se pokusí o obrat

Prostějovanky ve třetí sadě ale znovu ukázaly bojovného ducha, kdy se dokázaly vydrápat ze stavu 1:7, respektive 12:15.

„Klobouk dolů, že jsme se z toho dostali. Pomohla i střídání. Ve čtvrtém setu nám ale pak došla pára,“ hodnotil kouč Petráš.

Jeho svěřenky zápas nakonec dotáhly do tie-breaku a zajistily si bodový zisk. Rozhodující set byl ovšem v jasné režii Olympu, který zvítězil jasně 15:4. „Dolehlo to na nás moc a nebyli jsme schopní zahrát balon,“ dodal trenér Petráš.

Prostějov se dál drží na třetí příčce a vyhlíží víkendový domácí souboj s vedoucími Šelmami Brno. Jednoznačným vrcholem prosince, na který se tým bude nejvíce zaměřovat, je ale odveta Poháru CEV s Beverenem, která se bude hrát 19. prosince.

VK Prostějov – Olymp Praha 2:3 (-23, -21, 22, 23, -4)

Rozhodčí: Kovář a Kubinec. Čas: 127 minut. Diváci: 350. 

Prostějov: Weidenthalerová 12, Stümpelová 12, Zatloukalová 2, Nová 13, Kozmík 5, Kopáčová 17, libero Slavíková – Fričová 2, Dvořáčková 1, Baláková 1. Trenér: Lubomír Petráš.

Olymp: Staňková 18, Šimáňová 20, Ovečková 5, Denysova 27, Purchartová 8, Kalhousová 6, libero Pešková – Fomenková 1, Smutná, Komárková. Trenér: Stanislav Mitáč.