Hanačky podle očekávání vyhrály na půdě Fénixu Brno 3:0, přestože trenér Čada nechal odpočívat několik opor. Už ve čtvrtek ale Prostějov narazí na soupeře úplně jiné kategorie. V rámci Ligy mistryň totiž prostějovské volejbalistky nastoupí v italské Novaře.

Při extraligovém duelu v Brně mohl dát kouč Čada příležitost hráčkám širšího kádru, které ho nezklamaly. „Myslím, že se s tím vyrovnaly dobře. Šanci dostaly Nová, Zatloukalová a Slavíková, z nichž hlavně posledně dvě jmenované toho odehrály v letošní sezóně minimum,“ prozradil Čada.

Domácí Fénix si byl vědom své role outsidera a Prostějovu dokázal více vzdorovat jen ve třetí sadě. Prostějovské kouče ale mrzí, že jeho družstvo neabsolvovalo plnohodnotnou prověrku před těžkým mačem v Lize Mistryň.

„Bohužel pro nás jsme před tak těžkým zápasem hráli s nejslabším týmem ligy. Dali jsme příležitost dalším hráčkám, aby neztratily motivaci v tréninku a aby byly kdykoli připravené k zápasu. Samozřejmě jsme tím také trochu ulevili základní sestavě,“ hledal pozitiva trenér VK Prostějov.

1.SK PROSTĚJOV. Ilustrační foto
Kroupa se zapojil do přípravy, Prostějov ale prohrál

LETADLEM DO ITÁLIE

Ve středu ráno vyrazí prostějovské volejbalistky podruhé během ledna do Itálie. Po cestě autobusem do Conegliana je tentokrát čeká letecká výprava do Novara. V předchozích dvou zápasech Ligy mistryň obraly svého soupeře vždy o jeden set, trenér Čada věří, že by nyní jeho tým mohl mít více štěstí.

„Musím říct, že jsme opravdu hráli dobře. To, že se nakonec povedlo uhrát jeden set a ne dva, to není úplně jenom naše záležitost, ale záleží také, co vám dovolí soupeř. Já bych byl spokojený, kdybychom ty výkony zopakovali,“ doufá zkušený kouč.

Gorogonzola Novara platí za poněkud nevyzpytatelného soupeře. V poslední utkání Champions league dokázaly Italky vyhrát na půdě silného Fenerbachce Istanbul. V minulém kole domácí soutěže ale také podlehly poslednímu týmu italské ligy.

„Mají trochu výkyvy. Je ale pravdou, že v současné době jsou na druhém místě italské ligy, což ukazuje jasnou kvalitu,“ nepochybuje o síle italského celku Čada.

Ten by si přál, aby čtvrtek patřil mezi ty slabší dny.

„Budeme se snažit o to naše maximum. V jaké náladě bude soupeř neovlivníme. Každopádně chceme využít každého zaváhání soupeře,“ plánuje před třetím duelem v Lize mistryň Čada.

Prostějovští Jestřábi. Ilustrační foto
Nepovedený zápas. Jestřábi prohráli v Litoměřicích

VK Fénix Brno – VK Prostějov 0:3 (11:25, 14:25, 17:25)

Rozhodčí: Lenert, Hladišová. Diváci: 90. Čas utkání: 62 minut.

Fénix Brno: A. Pospíšilová, Beránková, Trávníčková, Šnellyová, P. Pospíšilová. Neterdová, libero Kulhánková. Střídaly: Krejčířová, Kočvarová. Trenér: Zdeněk Janoušek.

Prostějov: Emontsová, Trnková, Horká, Nová, Herelová, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídala: Weidenthalerová. Trenér: Miroslav Čada.