Těžký zápas proti brněnskému soupeři nezačal pro prostějovský tým dobře. Vyrovnaná úvodní sada šla na konto Brňanek 25:23.

„Znovu se potvrdilo, že Brno proti nám hrává dobře. Pomohla mu nová Ukrajinka, zejména na přihrávce. Zatímco my jsme měli ze začátku problémy v obraně i v útoku a dělali hodně chyb v mezihře,“ hodnotil na klubovém webu trenér Lubomír Petráš.

Javonte Douglas
Douglas opustil tým, oslabené Olomoucko prohrálo v Ostravě

V dalších třech setech měly ale navrch domácí volejbalistky, které tak vybojovaly cenné tři body.

Klíčem byl obrat ve čtvrté sadě z 15:19 na 25:22. „Od druhého setu šel náš výkon nahoru, zlepšili jsme zakončení, přitlačili na servisu. A nepříznivý průběh se podařilo otočit včetně čtvrté sady, kde jsme si zbytečně nechali hosty utéct a pak se bojovností vyhrabali z velké ztráty,“ chválil svůj tým Petráš.

Prostějov je v tabulce minimálně do úterý na bronzové pozici. V sobotu se představí na půdě Šternberku, kde naposledy překvapivě prohrál.

VK Prostějov – VK Královo Pole 3:1 (-23, 19, 17, 22)

Rozhodčí: Kavala a Spáčil. Čas: 110 minut. Diváci: 350.

Prostějov: Fričová, Stümpelová, Zatloukalová, Nová, Kozmík, Kopáčová, libero Slavíková. Střídaly: Dvořáčková, Weidenthalerová.

KP Brno: Carpentier, Kvapilová, Pavlíková, Uhlenko, Podhrázká, Grabovská, libero Digrinová. Střídaly: Judlová, Bukovská, Kuníková, Šloufová.