Zatímco v úvodu sezony se svěřenky trenéra Lubomíra Petráše doma radovaly ze senzační výhry nad favoritem, ve čtvrtečním extraligovém souboji se jim překvapit nepovedlo.

Největší šanci měly domácí volejbalistky ve druhé sadě, jenže její koncovku si od stavu 22:22 olomoucký tým pohlídal.

„My jsme dobře začali každou sadu, hlavně ve druhé jsme měli už velký náskok. Potom se to však vždycky zlomilo v jednom nebo dvou postaveních, přestala nám jít přihrávka a následně i útok, často jsme chybovali. A soupeř nás převálcoval,“ hodnotil na klubovém webu trenér Petráš.

„Připadalo mi to z obou stran takové bez šťávy. Museli jsme otáčet nepříznivý průběh všech tří setů, z nichž nejtěžší i nejdůležitější byl ten druhý zvládnutý až ve vyrovnané koncovce,“ konstatoval olomoucký trenér Petr Zapletal.

Jeho tým zvládl druhou sadu výsledkem 25:23 a v té třetí už Prostějovu povolil jen patnáct míčů. „Dva sety jsme vyrovnaně bojovali a myslím, že na zisk druhého i měli. Což ale nic nemění na tom, že soupeř byl celkově lepší. Zejména na přihrávce a v obraně, také prokázal větší šikovnost v mezihře,“ uznal trenér Petráš.

V sobotu se olomoucký tým představí doma s Libercem, celek Prostějova míří do Ostravy, kde se pokusí uhájit třetí místo v tabulce.

VK Prostějov – VK UP Olomouc 0:3 (-17, -23, -15)

Rozhodčí: Horký a Vachutka. Čas: 72 minut. Diváci: 350. 

Prostějov: Fričová, Stümpelová, Zatloukalová, Nová, Kozmík, Kopáčová, libero Slavíková. Střídaly: Baláková, Dvořáčková, Jurčíková, Boudová.

Olomouc: Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Bezhandolska, Handleyová, libero Stavinohová. Střídala: Dudová.