„V úterý jsem si byla zaběhat a ve středu odpoledne jsem začala s kondičním tréninkem. Od čtvrtku budu trénovat s raketou v ruce, a to až do finále," prozradila své plány Petra Kvitová.

Petro, už těšíte na domácí finále Fed Cupu?

Tak já se vždycky na Fed Cup těším hodně. Mám to ráda, protože se jedná o týmovou soutěž. Je to jiné než normální turnaje a navíc se hraje v Praze. Což bude obrovský zážitek. S holkami jsme to už jednou zažily a moc dobře si pamatujeme, jak krásné to je.

Kdy jste se vrátila ze Singapuru a jaký je váš program?

Vrátila jsem se o víkendu a do středy jsem měla volno. V úterý jsem si byla zaběhat a ve středu odpoledne jsem začala s kondičním tréninkem. Od čtvrtku budu trénovat s raketou v ruce, a to až do finále.

Nevadí vám, že se vám prodlouží sezona díky finále o dva týdny?

Já bych preferovala finále Fed Cupu už tento týden. Sezona je už takhle dost dlouhá, ale rozhodně si nebudu stěžovat na fedcupové finále na domácí půdě. Je to sen každého tenisty zahrát si díky tomu, tak dlouhou sezonu.

Co říkáte na finálového soupeře – Německo?

Já si myslím, že je to velmi silný soupeř. Nejenom na tenisovém kurtu, ale i mimo. Němky si to hodně užívají a mají to rády. Po dlouhé době jsou ve finále a určitě tam nechají vše, co můžou. Přijde mi, že Fed Cup hrají lépe než normální turnaje. Atmosféra je vyhecovanější.

A co náš tým?

My to máme hodně podobné jako Němky a už jsme okusily jaké to je vyhrát. Zkušenosti by mohly hrát pro nás, i když Němky budou hrát u nás, takže na ně nebude takový tlak. Soupeřky jsou těžké, každá z nich umí předvést výborný výkon.

Je někdo v německém týmu, kdo vám víc vyhovuje?

S Kerberovou jsme odehrály spoustu zápasů a myslím si, že bilance je hodně podobná. Je to nebezpečná soupeřka. Co se týká Petkovičové, je to strašná doba, co jsme spolu hrály. Poslední zápasy se mi moc nepovedly. Je to dlouho a hodně věcí se za tu dobu změnilo.

Řešíte, kdo je větším papírovým favoritem?

Mě to nezajímá, ono se to ukáže vše na kurtu. Je jedno, kdo je papírový favorit. Fed Cup je jiný než normální turnaje. Žebříčky se moc nepočítají, takže otázku favoritů bych neřešila.

Je na vás kladen velký tlak?

Jsme na to zvyklé. Očekává se od nás jen vítězství. My proto uděláme vše, co budeme moci.

Bude vyprodáno, co říct k tomu?

To je hezká zpráva před finále. Diváci nám pomůžou a my jsme jen rády, že nás přijdou podpořit.