Jejich cíl? Užít si cvičení a na Aerobic tour, postupové soutěži, zabojovat o co nejlepší umístění.

"Máme 185 závodníků z celé Moravy. Oproti loňsku je to navýšení, s účastí jsem spokojená," sdělila Pavlína Radičová, hlavní pořadatelka akce.

Se svým týmem a z celé poroty neměla jednoduchý úkol. Musela s kolegyněmi zhodnotit řadu věcí a hned v několika věkových kategorií. Nejstarším závodnicím bylo přes dvacet, nejmladší ještě neměly šest let.

"Hodnotíme techniku, schopnost rychlé reakce na změny v sestavě, výraz a vzhled. U nejstarších pak taky třeba kliky a další prvky," prozradila Pavlína Radičová. Hala byla naplněná až do pozdního odpoledne. Částečně proto, že některé účastnice přímo nesoutěžily, ale i tak dostaly možnost se předvést.

Cvičící ženy, a v několika výjimkách i muže, vesměs malé chlapce, povzbuzovalo také početné publikum. Často se jednalo o rodiče účastnic, kteří jsou zvyklí jezdit podporovat.

"Cvičí nám zde dvě dcery. Jedna se tomu věnuje pět a druhá čtyři roky. A je to časově náročný koníček, tréninky jsou třikrát týdně," uvedla jedna z přihlížejících maminek, Martina Nádvorníková, která s rodinou přijela z Olomouce. Do Prostějova však dorazily závodnice i z Ostravy, Šumperka či naopak z jižní Moravy.

Zástupci města s představiteli firmy Toray vysadili novou alej u parkoviště před nemocnicí.
U nemocnice vznikla nová lipová alej. Sázeli i zástupci města
Ekocentrum Iris uspořádalo tradiční Den stromů. Zájem o něj byl velký.
OBRAZEM: Den stromů na náměstí TGM přilákal spousty zájemců