V Brně - Řečkovicích se na otevřeném mistrovství jihomoravské oblasti ve volném stylu představili mezi 132 nejmladšími zápasníky z třinácti oddílů i tři členové zápasnického oddílu TJ Sokol I Prostějov.

Mezi účastníky z oddílových přípravek kategorie B si vybojovali za celková vítězství zlaté medaile Adam Lajčík ve váhové kategorii do 27 kilogramů i Michal Vychodil ve váze do 45 kilogramů.

V Jablunkově uspořádal místní zápasnický oddíl turnaj v zápase řecko-římském pro nejmladší zápasníky z oddílových přípravek. Na jablunkovských žíněnkách se představilo také šest členů TJ Sokol Čechovice a všichni si odváželi domů medaile.

V kategorii přípravek A zvítězili Hana Kejíková ve váhové kategorii do 33 kilogramů, Matěj Vrba ve váze do 42 kilogramů i Michal Pluskal ve váze do 52 kilogramů. Šimon Polena byl ve váze do 31 kilogramů třetí a Blue James Forrest ve váze do 33 kilogramů také třetí. V kategorii přípravek B vybojoval druhé místo ve váze do 37 kilogramů David Šindelář.

V Olomouci proběhl již XXVI. ročník Memoriálu Josefa Musila mladých borců z oddílových přípravek a žáků v zápase řeckořímském. Do Olomouce odjelo z TJ Sokol Čechovice jen pět závodníků . „Probíhající školní lyžařské výcviky a nemoci našich zápasníků nám neumožnily poslat do Olomouce více našich členů," řekl nám trenér Vojtěch Szilva.

V soutěži účastníků z kategorie přípravek A si zasloužili první místa a zlaté medaile Matěj Vrba ve váze do 46 kilogramů i Michal Pluskal ve váze do 58 kilogramů. V kategorii přípravek B ve váze do 34 kilogramů obsadil Blue Forrest James šesté místo a Martin Vopalecký byl devátý. V soutěži žáků vybojoval Zdeněk Buriánek ve váze do 100 kilogramů druhé místo.

V olomoucké sokolovně se představili mezi 105 účastníky ze čtrnácti oddílů České republiky a Slovenska na XXVI ročníku Memoriálu Josefa Musila i čtyři členové TJ Sokol I Prostějov a všichni si odváželi domů medaile.

V kategorii přípravek B se musel s největším počtem soupeřů utkat ve váze do 25 kilogramů Martin Svoboda, v silné devítičlenné konkurenci vybojovat druhé místo. Téměř stejný počet soupeřů měl ve váze do 27 kilogramů Adam Lajčík, po vítězném tažení podlehl až zástupci silného oddílu z Hodonína a v boji o třetí místo pak dokázal opět zvítězit a získal bronzovou medaili. O kov nejcennější se postaral Michal Vychodil.

Ve váze do 45 kilogramů se mu postavil do cesty v rozhodujícím boji soupeř ze Slovenska, porazil ho na lopatky a získal pro prostějovské barvy zlatou medaili. Chlapeckému trojlístku prostějovských zápasníků zdatně sekundovala mladá zápasnice Ema Pelikánová. V kategorii přípravek C si v konkurenci šesti závodníků váhy do 20 kilogramů dokázala sjednat velký respekt. Přemožitele nalezla až ve finálovém boji a obsadila krásné druhé místo. Po zisku jedné zlaté, dvou stříbrných a jedné bronzové medaile lze hodnotit výjezd zápasníků TJ Sokol I Prostějov do Olomouce jako velmi úspěšný.

Ve slovenských Nesvadech se sešla konkurence 170 závodníků z Moldavska, Rumunska, Chorvatska, Polska, Maďarska, Srbska, Slovenska a České republiky na mezinárodním turnaji mladíků v zápase řecko-římském. Čechovičtí závodníci jsou na tento prestižní turnaj zváni tradičně, a tentokrát tam cestoval čechovický trojlístek a nevedl si špatně. V kategorii starších žáků vybojoval Vsevolod Sakal ve váze do 53 kilogramů čtvrté místo, v soutěži juniorů Michal Bukva ve váze do 84 kilogramů druhé místo a v téže váhové kategorii byl Tomáš Kaut šestý.

O první jarní sobotě se konala Velká cena Hodonína v zápase řecko-římském žáků z oddílových přípravek a mladších žáků. Již tradičně se zúčastnil velký počet i zahraničních týmů, ze Slovenska, Maďarska, Slovinska, Srbska, Chorvatska, Ukrajiny, Polska a Bulharska, celkem 280 zápasníků z 28 oddílů devíti zemí.. Z Čechovic odjelo na turnaj šest členů, startovali ve velice těžkých skupinách s šesti až dvanácti zápasníky. Mezi účastníky z přípravek B nestačil Šimon Polena ve váze do 34 kilogramů pouze na celkového vítěze a musel se spokojit s bojem o třetí místo, ve kterém položil soupeře na lopatky.

Mezi soutěžícími z přípravek A neprošli ve váze do 34 kilogramů Blue-James Forrest a Hana Kejikova do finálových bojů a skončili už ve skupině. Matěj Vrba ve váze do 46 kilogramů porazil dva Poláky, ve finále na lopatky potom i třetího a odvezl si cenné zlato. Michal Pluskal nestačil ve váze do 58 kilogramů pouze na Chorvata, v boji o třetí místo pak porazil Maďara na lopatky.

Jediným Čechovickým mezi mladšímu žáky byl Alois Kejík, ve váze do 44 kilogramů měl ve dvanáctičlenné skupině těžkou práci a přesto podlehl pouze celkovému vítězi z Ukrajiny. Ve vyrovnaném utkání o bronz potom jen těsně Chorvatovi.

V hodonínské sportovní hale TEZA bojovalo na MČR také šest zápasníků TJ Sokol I Prostějov, domů přivezli pět medailí. V kategorii přípravky C nastoupila Ema Pelikánová ve váze do 20 kilogramů proti šesti chlapcům a vybojovala druhé místo! Zastavil ji až ve finále soupeř z Budapešti. Davidu Kyselákovi se dařilo také výborně, ve váze do 30 kilogramů dokázal položit své dva soupeře na lopatky a patřilo mu první místo.

Nejtěžší úděl potkal Lukáše Bujnocha v přípravce B, ve skupině do 27 kilogramů se sešlo šestnáct soupeřů, bojoval statečně, ale na stupně vítězů to nestačilo. Nejvíc zápasů vybojoval v kategorii B do 29 kilogramů Adam Lajčík.

V konkurenci devíti zápasníků dokázal čtyřikrát zvítězit, ale ve finálovém souboji pak narazil na domácího závodníka, který už byl nad jeho síly a získal druhé místo. Ve váze do 45 kilogramů dosáhl Michal Vychodil na bronzovou medaili a Mikoláš Výmola ve váze do 52 kilogramů na stříbro. V hodnocená družstev byli Prostějovští z českých klubů velmi úspěšně pátí.

Na mistrovství ČR v zápase řecko-římském starších žáků a juniorů v Třinci odjelo sedm závodníků TJ Sokol Čechovice. V kategorii žáků vybojoval Alois Kejík ve váhové kategorii do 46 kilogramů velmi krásné druhé místo, zápasí s o dva roky staršími soupeři.Ve váhové kategorii do 58 kilogramů patřilo Vsevolodu Sakalovi třetí místo a stejně tak byl úspěšný Zdeněk Buriánek ve váhové kategorii do 100 kilogramů.

Mezi juniory vyhrál František Nesvadbík váhovou kategorii do 120 kilogramů, ve váze do 96 kilogramů byl Tomáš Kaut druhý a čtvrtá místa patřila ve váhových kategoriích do 74 a 84 kilogramů Tomáši Raisovi a Michalu Bukvovi. O Tomáše Raise projevila v posledních dnech zájem česká reprezentace.